Metin Akman

Dar gelirli neyin cezasını çekiyor?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Dostlarım; emekliler ve emekçiler ekonominin kötüleşmesinde hiç günahı olmayan insanlarımız. İyi düşünmeden plansız yapılan harcamalar, anlaşmalar maalesef kötü ekonominin en büyük aktörüdür.

Yönetenler çok geniş düşünmek mecburiyetindedirler, yani iyi gün kötü gün hesabını yapmaları gerekir. Kötü ekonominin meydana getirdiği yüksek enflasyon dan en çok etkilenen emekçi ve emeklilerdir. Asgari ücretle çalışan milyonlarca emekçimiz ve emeklimiz dul ve yetim aylığı alan insanlarımız çok mağdur duruma düşmüştür.

Dar gelirli neyin cezasını çekiyor diye kendime soruyorum. Suçu olmadan ceza çekmek gibi geliyor bana. Kimler üzülüyor bu hale düşürenler mi yoksa sadece bu hale düşenler mi…

Ekonomiyi düzeltmek adına Karadeniz’de çıkarılan doğal gazın ve Gabarda bulunan kaliteli petrolün akıbetini ben bir vatandaş olarak merak ediyorum çünkü her gün haber kanallarında bahsedilen konular hiç bahsedilmez oldu, muhalefet partileri niye merak etmiyor en azından çalışmaların devam edip etmediğini bilseydik, bunlar hayata geçerse ekonominin düzelmesine yardımcı olacaklar diyebilseydik.

Elbette hedefte yedi ay sonraki yerel seçimler var. İstanbul’da muhalefetin bu günkü dağınıklığı yüzünden heyecansız bir seçim yaşayabiliriz gibi geliyor. Muhalefete karşı, seçmende duygusal bir kırılma var, bunu nasıl aşarlar nasıl tekrar güven aşılarlar zoru nasıl başarırlar bekleyip göreceğiz. Halkımızın refahı ve mutluluğu için milli menfaatlerimiz her meseleyi çözer, çözüm üretir, demokraside çare muhakkak vardır.

Göçmen meselesinde demografinin bozulmaması çok önemli, halkımız göçmen konusunda çok rahatsız olmaya başladı. Kanunlarımız ve anayasamız nasıl hareket edilmesi gerektiği konusunda yeterli yaptırımlara sahip uygulamak gerekiyor. Tabii ki göçmenlere insanca yaşayabilecekleri ortamı yaratmalıyız onlara uymaları gereken yasa ve kuralları anlatmak gerekir. Suriyeli sığınmacıların ülkeleri normale dönmekte artık dönmeleri gerekir diye düşünüyorum.

Yerel seçimler yaklaşıyor siyasetin karışık durumunda önemi daha da artıyor. Yavaş ama muhalefet rotasını tayin etmeye başladı. Rota halka hizmetin daha iyi nasıl yapılacağı, adayların herkesin başkanı olacağına halkımızın ikna edilmesi olmalıdır. Bazı ilçelerin başkanlarının değişmesinde fayda olacaktır yapılacak hizmetler açısından diye düşünüyorum.

Kazanmak seçimin özüdür, hakkıyla kazanmak, vaatlerini yerine getirmek için kazanmak gerektir. Sadece algı yaratmak için vaat edilenler anlaşıldığında nefreti büyük olacaktır.

Halkımızın sıkıntısına çare olabilecek seçim olması en büyük dileğimdir. Her zaman dediğim gibi irade halkındır, demokrasinin hakim olduğu bir seçim yaşarız inşallah diyorum.

Halkımızın yüzünü güldürecek günlere kavuşmak dileğiyle hepinize sevgiler, saygılar güzel insanlar…

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.