Metin Akman

Kazanılan her seçim siyasi başarıdır

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Dostlarım; en büyük sorunumuz bozuk ekonomimiz; Merkez Bankası başkanı ve Maliye Bakanı’nın yeni tedbirleri almaya başlamasının üzerinden geçen üç ay da OVP açıklandı. Bizleri çok fazla memnun etmese bile bir programın olması iyidir diyoruz. Ama kısa vadede olacaklar için de kısa vadeli program açıklansaydı en azından emeklilerin kısa zaman içersinde maaşlarındaki düzelmelerin olup olmayacağını anlayabilirdik.

Bu işin yani ekonominin düzelmesi için ne yapılması gerektiğini bilenler yani ekonomistler eleştirilerini yapıyorlar. Düzelmenin 3. senede hissedilmeye başlanacağını anlıyoruz. Esas mesele emekçinin ve emeklinin gerçekten kötü durumlarının nasıl ve ne zaman düzeleceğidir.

Hükümet olmanın, devleti yönetmenin çok mesuliyetli bir iş olduğunu, yönetirken bir ulusun kaderini elinde tuttuğunu, insanların mutlu, huzurlu, sağlıklı, neşeli yarınlarından umutlu bir ülkede yaşayabilmelerinin ağır mesuliyetini taşıdıklarını bilmeleri gerekir.

Planlama çok önemlidir.

Yapılan yararlı işlerin gerektiği zamanda yapılması ve harcanacak paranın kaynağını bulmadan borçlanmanın çok kötü sonuçlar yaratacağını ekonomiyi alt üst edeceğini sonuçlarının insanların mutsuz umutsuz kalmalarına sebep olacağının hesap edilmesi gerekir. Bu durum da hem devleti yönetenlerin hem de yönetmeye talip olanların çok büyük ders aldıklarını düşünmek istiyorum.

Esas itibarıyla yanlışını kabul etmek ve bunu söz ve hareketleriyle anlatabilmek de bir erdemliliktir. Affedilmeyecek şeylerin başında insanları algı yaratarak yanıltmak gelir. Kazanılan her seçim siyasi başarıdır. Halkın iradesini kazananın lehine kullanmış olmasıdır. Seçim propagandalarında seçilince ne yapılacağı, halkın nasıl mutlu edileceği anlatılır. Yapamayacağın işleri yapacak gibi anlatmak algı yaratmaktır.

Hepimiz aynı gemideyiz ama aynı gemide herkesin aynı mevkide olması mümkün değildir. Gemi su alıyorsa önce alttakiler suya gömülür, üstelikler gemi limanı bulabilirse kurtulabilirler. Bütün mesele geminin su almasını önlemektir! Rotayı iyi çizip salimen limana yanaştırabilmektir. Geminin kaptanı bu başarının mimarı olmalıdır.

Filenin Sultanları, Kadın Voleybol Milli Takımımız milletler kupası dünya şampiyonu oldular geldiler Avrupa şampiyonu oldular büyük başarılara imza attılar, sağ olun var olun Atatürk’ün kızları, yüzümüzü güldürmeye devam ediyorlar.

Kötü fesat düşüncelere sahip olanlar kötülüklerinde boğulsunlar.

CHP’de kurultay yaklaşıyor, üzerindeki ağırlığı atarak şahlanışın miladı olmasını diliyorum CHP için. Bugünlerde muhalefet partilerinden İYİ Parti’nin Türkiye genelinde seferber olup çalıştıklarını görüyoruz.

Diğer muhalefet partilerinin de hareketlenmesi yerel seçimlerde heyecan yaratacaktır. Okullar açıldı geleceğimiz çocuklarımız ilkokuldan liseye, üniversiteye kadar hepsi için başarılı sağlık ve huzurlu neşe içinde birbirleriyle dayanışma içinde güzel bir ders yılı olsun inşallah, ailelere de güç kuvvet bereket sağlık diliyorum.

Her zaman dediğim gibi insanların mutlu, umutlu refah içerisinde yaşadıkları bir Türkiye’de buluşmak üzere sevgiler hepinize, hoşça kalın.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.