Metin Akman

Yerel seçim yüzümüzü güldürdü

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Dostlarım; çok heyecanlı ve o derecede sürpriz sonuçlarla sona eren yerel seçimler yüzümüzü güldürdü. Yerel yönetimlerin insanların mutluluğu üzerinde çok önemli rolü olduğuna hep inanmışımdır. Yerel yönetimler hayatı kolaylaştırmak için ve devletin yükünü azaltmak için memnuniyetsizlikleri direk olarak devlete değil de yerel yönetimlere bildirerek sorunları gidermek için kurulmuşlardır.

Ekonomik sıkıntıların büyük boyutlara ulaşması enflasyonun çok yükselmesi o nispette emekçi ve emeklilerin büyük sıkıntılara düşmesi geçim sıkıntısını bu grup insanlarımızda çok zorlaştırmış kendilerini rahat edeceklerini düşündükleri emeklilik, günlerinde rahatlık bir yana barınma, beslenme gibi temel ihtiyaçlarını nasıl giderecekleri konusunda düştükleri kaosta nasıl yaşayacaklarının kaygısına düşmüşlerdir. Bu sıkıntılarla yerel seçimlere katılan halkımız artık yeter dercesine inandıkları CHP’li başkan adaylarına ve muhalefet adaylarına oy kullandılar. Halkımız iktidarın başarılı olamadığı ekonomik durum ve piyasadaki enflasyon artışlarına inandıkları partilerin adaylarına oy vererek iktidara “beni düşünmeyeni ben de düşünmüyorum” mesajı vermiştir.

Bu neticelere etkili olan faktörlerin içersinde CHP’deki değişime önem veren yeni seçilen yenilikçi başkanın ve bu anlayışın yeri çok önemlidir. Halkımız kendisini düşünen, kendisiyle sevinen, kendisiyle üzülenlerin kimler olduğunu ve ekonomi ve enflasyon kaosundan kimlerin kurtaracağını, kimlerin dertlerine çare bulacağını tespit etmiş ve oylarını onlara kullanmıştır. CHP bu seçimin tartışılmaz galibidir. Büyükşehir belediyelerinin sayısını çok arttırmış, il ve ilçe belediyeleri sayısını katlamıştır.

Başta İstanbul olmak üzere Ankara, İzmir, Adana gibi büyükşehirlerinin insanların mutluluğu ve güveni üzerinde yaratmış olduğu etkileri de bu zaferin yaratılmasında en önemli unsur olmuştur. İktidarın “oy vermeyene hizmet yok” gibi saçma beyanlarına karşılık vermiştir halkımız ve halkın iradesinden üstün hiçbir irade yoktur demiştir. İktidar yanlışlarını tespit edip düzeltmeye çalışmalı, muhalefet akıllı ve insana dokunan mutlandıran projelerle iktidarı da kazanmanın planlarını yapmalıdır. CHP’nin yeni Genel Başkanı kibrin, yüksekten bakışın bizim halkla ilişkilerimizde yeri olamaz. Halkımızla yan yana olacağız her zaman diyerek çizgisini ortaya koymuştur.

CHP’nin teşkilatları ve seçimi kazanan bütün başkanları ve meclis üyeleri aynı konumdadırlar. Her ne kadar iktidar İBB’sinin yatırımlarına karşı müspet olmamışsa da İBB başkanının olumlu ve belediye gücüyle yapabileceklerinin en iyisini yaparak İstanbulluların gönlünü kazanmıştır. Aile yaşantısı ve insan sevgisi çalışkanlığı İstanbulluların güvenini kazanmıştır. Sarıyerimizde başlangıçta eski başkanın bağımsız adaylığını açıklaması Sarıyer halkına sıkıntılı günler yaşattı. CHP ve AK Parti arasında çekişme yarattı. Fakat sonunda CHP’liler partilerine ve İBB başkanına olan güvenleri üstün geldiğinden büyük bir oy farkı ile seçimi CHP adayı kazandı.

Sarıyer’e vaatleri doğrultusunda hareket edeceğini ve hayatı kolaylaştırıcı hizmetleri yapacağına inanıyorum. Halkla beraber idare edeceği sözünü tutacağına inanıyoruz bunun için hem halkın arasında olması hem de meclis üyelerinin halkın gözü kulağı olması lazım öyle olacağına da inanıyoruz. Sevinme hakkımızı kullandıktan sonra planlı çalışmanın başlamasını bekliyorum. Bu çalışmanın ödülünün iktidar olmasını diliyorum. Seçilen belediye başkanımıza, seçilen bütün meclis üyelerine başarılar diliyorum. Birlikten kuvvet doğacak, halkla beraber çalışarak bütün zorluklar aşılacaktır.

Hepinizin Ramazan Bayramı’nı kutlar, hepimize güzel ve mutlu bir gelecek dilerim.

Sevgilerimle, hoşça kalın.

 

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.