Bekir Batu

Yeni başkanı ne bekliyor?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

1 Nisan itibariyle Sarıyer’de yeni bir dönem başlayacak. Mevcut Belediye Başkanı Şükrü Genç, şayet bağımsız adaylık yarışından alnının akıyla çıkabilirse onun 4. dönemi olacak. Sarıyer’de bağımsız seçim almak elbette çok kolay değil, ancak Şükrü Genç bunu başarabilirse sadece Sarıyer’de değil, Türk siyasetinde bir çığır açmış olacak. AK Parti Sarıyer Belediye Başkan Adayı Hüseyin Coşkun ile CHP adayı Oktay Aksu da seçimin favori isimlerinden. Olağanüstü bir seçim çalışması yürütüyorlar. Kim ne kadar favori bunu şuan kestirmek güç ancak Sarıyer’de kimin başkan olacağına elbette Sarıyer halkı karar verecek. Sarıyer halkına kim dokunabilirse seçimi o alacak.

SARIYER İÇİN YAPILACAK ÇOK İŞ VAR

Sarıyer’de 1 Nisan’da başkanlık koltuğuna oturacak kişiyi çok fazla iş bekliyor. Malum İBB arazileri üzerindeki vatandaşlara tapular verilmeye başlandı ve Sarıyer’de 11 mahallenin tapu sorunu çözülüyor. Ayrıca Milli Emlak Müdürlüğü’ne ait arazilerin hak sahiplerine satılması için de süreç işletiliyor, bu konuda da önümüzdeki günlerde güzel haberler geleceğe benziyor. Dolayısıyla Sarıyer’in yeni başkanı çok ciddi bir kentsel dönüşüm sürecini yönetecek. Milyarlarca dolarlık rantı doğuracak bu sürecin sağlıklı ve adil bir şekilde yönetilmesi çok önemli. Sarıyer halkı bu yüzden sandıkta atacağı her oya dikkat etmeli. Sarıyer’in Balıkçılar Çarşısı sorunu, otopark sorunu, alt yapı-çevre düzenleme sorunu, sosyal sorunları gibi ciddi sıkıntıları var. Görevde kalacağı 5 yıl boyunca yaklaşık 15 milyarlık bütçeyi yönetecek yeni belediye başkanı çok çalışmak zorunda. Sarıyerli gençlerin geleceği için, kadınlarımızın geleceği için, çocuklarımızın geleceği için yapacağı çok projeler hazırlamalı. Bunları hayata geçirmeli. Sarıyer artık köy olmaktan çıkarılmalı. Sarıyer hak ettiği hizmeti artık mutlaka almalı. Sarıyer halkı daha güzel bir ilçede yaşamayı hak ediyor. Sarıyer son 50 yıldır aynı Sarıyer. İstanbul’daki pek çok ilçe adeta yeniden inşa edilirken Sarıyer halen eski Sarıyer olmaktan çıkarılamadı. Bir Beşiktaş, bir Kağıthane bir Beykoz olamadık. İşte bu yüzden 31 Mart’ta vereceğiniz her oy çok değerli.

Halkımıza tavsiyem…  Oyunuzu kime verirseniz verin, Sarıyer’in geleceğini düşünerek tercihinizi yapın. Çünkü başka Sarıyer yok…

EMEKLİLER İNSANCA YAŞAMAYI HAK EDİYOR!

Maalesef ülkemizde hayat pahalılığı her geçen gün daha da artıyor. Hükümet bu konuda kürsü konuşmaları dışında bir şey yapamıyor ya da yapmıyor. Ülkemizdeki hayat pahalılığı ne yazık ki insan onurunu düşüren ve ayak altına aldıran bir noktaya gidiyor. Emekliler ise bu süreçte en mağdur kesim. Hükümet seçim üzeri emekliler için bazı çalışmalar yapmaya hazırlanıyor ancak bunlar da yetersiz kalıyor.  Emekli maaşları insan onuruna yakışmayacak kadar kötü durumda. İnsanlar 10 bin lira ile bırakın geçinmeyi, karınlarını bile doyurmakta zorlanıyor. Türkiye’de temel gıdaya ulaşmak hiç bu kadar zor olmamıştı. İnsanlar et almakta, peynir almakta zorlanıyor. Sarıyer’de çay içmek bile ortalama 20 lira. Bir bardak çay bu kadar pahalı olur mu? Maalesef oluyor. Her şey bu kadar pahalıyken emekliler nasıl insanca yaşayabilir? Bu insanlar hiç mi torunlarına harçlık veremeyecek? Bu insanlar hiç mi tatile gidemeyecek, hiç mi Avrupalı emeklilerin yaptığı gibi dünyayı gezemeyecek? Bizim emeklilerimiz bırakın dünyayı gezmeyi, memleketlerine bile gitmekte zorlanıyor. İşte bu yüzden Türkiye’deki emekli maaşları en kötü şartta asgari ücrete eşitlenmeli. Aksi halde bu millete yazık oluyor.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

1 Yorum

  1. 12 Mart 2024, 09:57

    Doğru tesbitler.sarıyerimize hayırlı olsun

    Cevapla
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.