Bekir Batu

Sarıyer neden gelişmiyor?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Sarıyer’in eskileri bilirler. Sarıyer maalesef 50 yıldır aynı Sarıyer. Değişen bir şey yok. Göreve gelen tüm belediye başkanları, hep aynı söylemler ve vizyonla hareket ediyor. Sarıyer rutin belediyecilik anlayışı ile yönetildikçe bir gelişme ve değişim söz konusu değil. Öncelikle bakış açısının değişmesi gerekiyor. Sarıyer’in sadece tapu sorunu yok. İlçenin tek sorunu sanki tapu meselesiymiş, tüm sorunlar buymuş gibi hareket ediliyor. Oysa Sarıyer’de pek çok mahallede tapu öncelikli meseleyken, imar sorunu olmayan diğer semtlerde ise böyle bir sorun yok. Sarıyer’i yöneten belediye başkanları artık ilçe için yeni şeyler üretmeli. Sarıyer neden bir Beşiktaş olmuyor? Sarıyer Belediyesi’nin 2023 yılı bütçesi 1 milyar 692 milyon lira. Böylesine devasa bir bütçe ile ilçede elle tutulur ciddi projeler üretilemez mi? Üstelik İBB’nin de Sarıyer için yerinde projeler üretmesi sağlanamaz mı? Göstermelik hizmetlerle ilçe daha kaç yıl aynı şekilde kalmaya devam edecek? Sarıyer’i yönetenler diğer ilçelerdeki güzel projeleri örnek alamaz mı? Sarıyer halkı daha fazla hizmeti hak etmiyor mu?

Sarıyer’de ne yazık ki insana değil, imara yatırım yapılıyor. Yeni yapılan villalar ve binalar Sarıyer’i geliştirmeye yetmez. Sarıyerli gençlere, kadınlara, çocuklara ve yaşlılara daha çok sahip çıkacak projeler üretilmeli. Örneğin Sarıyer’in bazı semtlerinde sosyal tesisler yapılmalı, insanların daha ucuza yemek yiyebileceği yerler açılmalı. Prestij sokakları yapılarak mahalle halkının hareketliliği bu noktalara kaydırılmalı. Sarıyer Merkez’de insanların kullanabileceği WC bile yok. Mahalleler daha canlı hale getirilerek mekanların ve esnafların daha çok iş yapması sağlanmalı. Bu da beraberinde istihdamı getirecek, işsizlik sorununun bitmesine katkı sunacak. Halen daha bir balıkçılar çarşımızın olmaması bugüne kadar ilçeyi yöneten herkesin ayıbıdır. Sarıyer modern bir balıkçılar çarşısını hak etmiyor mu? Daha ne kadar balıkçılar çarşısı belediye başkanlarının vaatlerinden biri olmaya devam edecek? Kısaca söylemek gerekirse, derdiniz Sarıyer ise çözüm bekleyen sorun çok. Üretmek istediğiniz kadar proje mevcut. Ancak derdiniz makamsa bu en kolayı. Sembolik bir başkan olarak gün boyu salon başkanlığı yapmaya devam edersiniz. Salon başkanlarından da Sarıyer’e hiçbir hayır gelmez.

SARIYER’DE KİMLER ADAY OLACAK?

Sarıyer’de Kurban Bayramı sonrası siyaset ısınacak. CHP içinde suların durulmasıyla birlikte siyasete yeni isimler girecek. AK Parti, CHP ve İYİ Parti burada iddialı isimleri sahaya sürmeye hazırlanıyor. Cumhur İttifakı üyesi partiler tek aday üzerinden seçime gidecek gibi görünüyor. Ancak Millet İttifak’ı artık fiilen geçerliliğini kaybetti. Bu nedenle partiler kendi adaylarıyla seçime girebilir. Böyle bir durumda Sarıyer’de dengeler değişebilir. CHP ve AK Parti için seçim asla çantada keklik değil. Kim ki, Cumhur ve Millet İttifakı’nın oylarını kendi oylarıymış gibi görüp işin kolaycılığına kaçarsa sonradan hüsrana uğrayabilir. Yerel seçimin dinamikleri farklıdır. Sarıyer’e genç, eğitimli, idealist ve alanında kendini ispatlamış isimler gerekiyor. Sarıyer gibi 350 bin nüfuslu bir ilçede elbette bu niteliklere sahip insanları bulmak zor değil. İsimden çok vizyona ve kaliteye önem vermek gerekiyor. Hep aynı isimleri konuşarak bir yere varmak zor. Bakalım 2024 yılı Mart ayı Sarıyer için nasıl bir karar ayı olacak? Sarıyer Gazetesi olarak biz de süreci yakından takip etmeye ve sizleri bilgilendirmeye devam edeceğiz. Bizi sariyergazetesi.com adresinden de takip edebilirsiniz… Sevgiyle kalın…

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.