Bekir Batu

Sarıyer’de siyasetin çıtası yükseliyor!

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Sarıyer’de 15 yıldır Şükrü Genç dönemi var. Ancak 15 yıl önce nasıl bir Sarıyer varsa şimdi de değişen bir şey maalesef yok. Sarıyer son 50 yıldır aynı Sarıyer. Kim gelirse gelsin değişen, güzelleşen, yenilenen bir şey yok. Peki Sarıyer hep böyle mi kalacak?

Türkiye’nin en güzel semtlerinden biri Sarıyer, beceriksiz ve iş bilmez yöneticiler elinde daha ne kadar heba olacak? İlçemizin makûs kaderi ne zaman değişecek? Sarıyer’i yöneten belediye başkanları omuzlarındaki sorumluluğun farkına ne zaman varacak? Her seçimde seçmenleri kandırıp makama oturanlardan, veremediği hizmetin hesabını kim soracak? Artık dürüst siyaset istiyoruz. Çalışkan, proje üreten, ilçesi için gecesini gündüzüne katacak insanlar istiyoruz. Bunun ilk şartı ise ahlak. Sonra eğitim ve Sarıyer sevgisi geliyor. Sarıyer’i sevmeyen, ilçesine hizmeti düşünmez, cebini düşünür.

Bu yüzden Sarıyer’de değişim şart. Genç, kariyer sahibi ve eğitimli kişilere ihtiyaç var. Bu seçimde bu özellikteki insanları Sarıyer’de görmek istiyoruz. CHP’nin Sarıyer Belediye Başkan Aday Adaylığını açıklayan Prof. Dr. Devrim Elvan işte bu özelliğe sahip bir kişi. Hem hukukçu hem Orman Yüksek Mühendisi. Henüz 47 yaşında olmasına rağmen profesör olmuş ve İstanbul Üniversitesi’nde bölüm başkanı. Yaklaşık 30 yıllık Sarıyerli, ailesiyle birlikte Bahçeköy’de yaşıyor. Doğrusu böylesi genç ve donanımlı isimleri görünce Sarıyer’in geleceği için umutlanmamak mümkün değil. CHP eğer Sarıyer’de başka bir kişiyi aday gösterecekse şayet varsa bu çıtanın üzerinde birini göstermeli. Aksi halde, eğitimden ve donanımdan yana değil başka şeylerden yana tercihini yapmış olacaktır demektir. AK Parti ve diğer partiler de aday seçerken artık kriteri yüksek tutmak zorundalar. Sarıyer’de siyasetin çıtası artık yüksek olmalı. Çıtası düşük siyasetçilerin elinde heba olmaya daha fazla tahammülümüz yok. Sarıyer Gazetesi olarak siyasette artık genç, başarılı, kariyer sahibi ve ilçesine hizmet isteyenlere öncelik vereceğiz. Sarıyer’e ihanet edecek, kendisinden başka kimseye hizmeti olmayacak adayları istemiyoruz.

Sarıyer siyasetinde şu sıralar herkes oyun kurma hesapları yapıyor. Artık bu kirli hesapların toplumda karşılığı kalmadı. Herkes aklını başına almalı. Sarıyer’e faydası olmayan hesaplara kimse girişmesin. Rantın değil, hizmetin yolunda giden insanların önlerini kimse kesmeye çalışmasın.  Lafa gelince mangalda kül bırakmayanlar, iş Sarıyer’e hizmete gelince ortadan kayboluyorlar. Sarıyer’de her mahallede ciddi bir değişim ve yenilik istiyorsak, yeni isimlere destek olmalıyız. Aksi halde 50 yıl değil, 150 yıl geçse de kimse Sarıyer’de bir değişim beklemesin.

Sevgiyle kalın…

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.