Bekir Batu

Sarıyer’in yeni yüzü; Prof. Dr. Devrim Elvan

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Sarıyer siyasetinde önemli bir dönemden geçiyoruz. 31 Mart 2024 belediye seçimlerinde hangi partiden kimlerin aday olacağı önümüzdeki günlerde belli olacak. AK Parti’de şuan en iddialı isimler Beyoğlu Eski Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, istifa edecek olan mevcut ilçe başkanı Halil İbrahim Kurşun, Meclis Üyesi Hüseyin Coşkun… Hemen belirtelim Ankara’da öne çıkan isim ise Ahmet Misbah Demircan. Elbette siyasetin ne getireceği, son anda ibrenin kime döneceği hiç belli olmaz. Fakat Ahmet Misbah Demircan’ın en şanslı isim olduğunu şimdiden söyleyelim…

İYİ Parti’de ise Genel Başkan Yardımcısı Bahadır Erdem ve iş adamı Saaddettin Saran isimleri konuşulmuştu. Ancak bu iki isim aday gösterilmeyecek. Çok güçlü bir profil çıkmazsa mevcut ilçe başkanı İbrahim Temur görünüşe göre İYİ Parti’den belediye başkan adayı olacak.

Şimdi gelelim Cumhuriyet Halk Partisi’ne… Mevcut belediye başkanı Şükrü Genç yeniden aday olmak istiyor. 15 yıldır yönettiği Sarıyer’de 4. dönemine girmek ve 20 yılı tamamlamak düşüncesinde. Ancak kazın ayağı öyle değil. 71 yaşındaki Şükrü Genç’in gerek sağlık sorunları gerekse 3 dönem kuralı nedeniyle işi çok zor. Zaten son dönemdeki başarısız yönetimi de elini iyice zayıflatıyor. Kılıçdaroğlu karşısında yenilikçileri destekleyen İmamoğlu cephesinde bulunan Gökan Zeybek ekibi ise yine kendi adayları için çalışıyor. Görünürdeki adayları Hüseyin Coşkun ancak gerçek adayları o değil. O ismi şimdilik yazmıyorum ancak akraba ilişkilerinden aday yapmak Sarıyer siyasetinde ters teper bunu da şimdiden hatırlatalım ve arkadaşları uyarmış olalım.

CHP’nin adaylık için Sarıyer’de şuan en ciddi ismi Prof. Dr. Devrim Elvan. Elvan hem 47 yaşında hem de 27 yıllık Sarıyerli. Sarıyer’i yakından tanıyor. Genç dinamik ve vizyon sahibi bir kişi. 13 yıldır parti üyesi, delegesi. Hem avukat hem de Orman Yüksek Mühendisi. Aynı zamanda İstanbul –Cerrahpaşa Üniversitesi’nde bölüm başkanı. İyi ve kültürlü bir aileden geliyor. Babası emekli ağır ceza reisi. Eşi de öğretmen. Sarıyer siyasetinin böylesi genç, dinamik, eğitimli ve vizyon sahibi isimlere ihtiyacı var. Sarıyer’in her mahallesiyle ilgili önemli projeleri var. Tapu meselesinden, trafik sorununa, çevresel sorunlardan, öğrencilerin sıkıntılarına kadar pek çok sorunla ilgili projeleri üretmiş. Sarıyer’in kadınlarından yaşlılarına, çocuklardan engellilere kadar pek çok konuda güzel projeler sunuyor. Hepsi gerçekçi ve uygulanabilir. Balıkçılar çarşısından, sosyal tesislere, yurt ihtiyaçlarına kadar bir çok konuda dersine çalışmış. 27 yıllık gazeteci olarak dersine bu denli çalışıp sahaya çıkan bir ismi ilk kez görüyorum desem doğru olur. Bu yüzden Prof. Dr. Devrim Elvan’ı Sarıyer için bir şans olarak görüyorum. Cumhuriyet Halk Partisi bu ismi mutlaka değerlendirmeli, siyasette böyle donanımlı insanlara yer açmalı. Aksi halde Sarıyer 5 yıl daha kaybedecek, burada yaşayan hiç kimse bu geri kalmışlıktan kurtulamayacak. Türkiye’nin sayılı güzellikteki bir ilçesi olarak bunları hiç hak etmiyoruz. Bu yüzden Prof. Dr. Devrim Elvan herkes için çok ciddi bir şans. CHP bu şansı kaçırmamalı. Hepimizin özlemi olan; dürüst, halkçı, çalışkan, eğitimli, yıpranmamış, temiz ve vizyon sahibi genç bir kişi aday yapmak CHP’den halkımızın beklediği bir taleptir.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

1 Yorum

  1. 26 Ocak 2024, 00:32

    Devrim beyi destekliyor,Sarıyer için bir şans olduğunu düşünüyorum.Umuyorum ki ,başkanımız kendisi olacak.Başarılar diliyorum.

    Cevapla
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.