sariyer-ilce-emniyet-denetim

Emirgan’da drone destekli denetim

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Sarıyer İlçe Emniyet Müdürlüğü, ilçe genelinde asayiş ve güvenliği sağlamak amacıyla drone destekli denetim gerçekleştirdi. Emirgan’dan başlayıp sahil boyunca Kireçburnu’na kadar süren uygulamada 4 yunus, 2 resmi ekip, 8 bekçi ile ekiplerin 2’ye bölündüğü denetimde 2 km’lik yürüyüş yapıldı.

Sarıyer İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen denetim, Emirgan sahilinde ekiplerin drone ekipmanlarını hareket ettirmesiyle başladı. Uygulamayı ekipler iki kısma ayrılarak sürdürdü. 20-25 metre yükseklikte uçan drone ile beraberindeki ekipler yürüyerek Kireçburnu sahiline kadar geldi.

VATANDAŞLARA GBT UYGULAMASI DA YAPILDI

Sarıyer İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı ekip drone ile denetimin yanı sıra GBT uygulaması da yaptı. Sahil boyunca yürüyen vatandaşlar emniyet ekiplerine denetimlerinden dolayı teşekkür ederek bu uygulamaların artarak devam etmesini istediklerini söylediler.

“HER ŞEY VATANDAŞLARIN HUZURU VE GÜVENLİĞİ İÇİN”

Sarıyer Gazetesi’ne konuşan Sarıyer İlçe Emniyet Müdürü Koray Şensoy, “Özellikle yaz aylarında denetimlerimizi dikkatle sürdürüyoruz. Sarıyer’de vatandaşlarımızın aileleriyle bir arada sokakta vakit geçirirken daha huzurlu ve rahat dolaşabilmesi için bu uygulamalarımız önem arz etmektedir” dedi. Sahil güzergahında yapılan denetimlerin, vatandaşların güvenli ve rahat zaman geçirmesini sağlamak amacıyla yapıldığını belirten Sarıyer İlçe Emniyet Müdürü Şensoy, “Sarıyer sahil güzergahında vatandaşların huzuru ve güvenliği için drone’lu ve yaya bekçi devriyelerimiz, yunuslarımızla beraber sahil güzergahında vatandaşlara daha huzurlu, ailelilerin rahat gezmesi için yaptığımız faaliyetler kapsamında 5 Ağustos Cuma saat 22:00-01:00 arası bu tür uygulama yapılacaktır. Drone denetimi Sarıyer ve çevresinde suç örgütlerine ve suç faaliyetlerine karşı kullanacağımız bir unsur olarak, vatandaşın huzuru ve güveni için Sarıyerimizde kullanımımıza başlamıştır” şeklinde konuştu.

Haber-Foto: Ayşenur Ekici

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.