Sarıyer’de korkunç cinayet

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Sarıyer’de aracına binen yabancı uyruklu bir şahıs tarafından bıçaklanarak öldürülen taksicinin cenazesi ailesi tarafından Adli Tıp Kurumu’ndan alındı. Taksici ve şahıs arasında çıkan tartışma sonucunda taksici 5 yerinden bıçaklanarak hayatını kaybetti. İstanbul Taksi Şoförleri Derneği Başkanı, yetkililerden can ve mal güvenliği için önlem alınmasını talep etti.

Tarabya Mahallesi Pamuk Sokak‘ta yabancı uyruklu bir şahıs, taksici Y.Y’in (58) kullandığı ticari taksiye binmişti. Taksici ve yabancı uyruklu şahıs taksi ücreti konusunda tartışmıştı. Şahıs, taksiciyi 5 yerinden bıçaklayarak araçtan atıp, araçla birlikte kaçmıştı. Olay yerinde hayatını kaybeden taksici Y. Y.’nin cenazesi Adli Tıp Kurumun’a kaldırıldı. İki oğlu ve yakın akrabaları ve meslektaşları Adli Tıp Kurumun’a akın etti. Burada yapılan işlemlerin ardından taksicinin cenazesi ailesine teslim edildi.

“YETKİLİLERDEN CAN VE MAL GÜVENLİĞİMİZ İÇİN ÇARE İSTİYORUZ”

İstanbul Taksi Şoförleri Derneği Başkanı Deniz Dündar, “Bugün saat 14.30 sıralarında aracına aldığı yolcusuyla Avrupa Yakası Sarıyer’de ormanlık alanda yolcusu tarafından 5 yerinden bıçaklanarak öldürülen Y.Y. abimiz için buradayız. Bizler meslektaşları olarak şunu özellikle istiyoruz, pek çok kez oldu ilk değil, son da olmayacak yetkililerden acilen can ve mal güvenliğimiz için bir çare istiyoruz. En son İzmir’deki Oğuz Erge abimiz bugün, Yaşar abimiz yarın kim olacak bilmiyoruz” dedi.

“ÇOK DÜRÜST ÇALIŞAN BİR ADAMDI”

Öldürülen taksicinin iş arkadaşlarından Taner Kiziroğlu, “Hiç kimseye yanlışı olmadı bu zamana kadar, kimseye de yanlış yapmadı. Çok dürüst çalışan bir adamdı, yazık oldu yani. Artık bir an önce bunlara bir çare bulmaları lazım. Ben de 23 yıllık taksiciyim. Herkesin çoluğu çocuğu var. Adamın torunları vardı, yazık günah yani. Artık güvenlikli bir şekilde olsun da kabin mi oluyor ne olursa olsun” ifadelerini kullandı.

“DEVLETİN ARTIK BU TAKSİCİ CİNAYETLETİNE BİR EL ATMASI LAZIM”

Gözyaşlarına hakim olamayan Murat Yavuz, “Onun yerinde ben çalışıyordum. Aynı arabada 15 sene çalıştım. Ben geceye geçtim, onu gündüze aldılar. Bir ay oldu daha, kısmet. Çok üzgünüz, çok sevdiğimiz bir arkadaşımızdı. Devletin artık bu taksici cinayetlerine bir el atması lazım. Kabin koyulması lazımsa koyulsun. Bir şeyler yapılması lazım artık” dedi.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.