Nadir Günday’dan mecliste gündem yaratan konuşma

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Sarıyer Belediye Başkan Yardımcısı Nadir Günday, Sarıyer Belediyesi olarak Covid-19’a karşı verilen başarılı mücadeleyi Belediye Meclisinin Nisan ayı 1. oturumunda anlattı. Sokak hayvanlarının sorunlarına da dikkat çektiği konuşmasında Günday; “Sarıyer Belediyesi olarak koronavirüs ile mücadele konusunda başarılı bir yol haritası çizdik” dedi.

Sarıyer Belediye Başkan Yardımcısı Nadir Günday, Sarıyer Belediye Meclisi’ndeki konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

Dünyada her yıl “4 Nisan” sokak hayvanlarının sorunlarına dikkat çekmek ve farkındalık yaratmak için “dünya sokak hayvanları günü” olarak kutlanıyor. Dünya genelinde sokaklarda yaşayan kedi ve köpeklerin sayısının yaklaşık 600 milyon civarında olduğu tahmin edilmektedir.

Türkiye’de yaklaşık 8 milyon, İstanbul’da 300 bin, Sarıyer ilçemizde ise yaklaşık 8 bin köpek 12 bin civarında kedi bulunmaktadır. Bu dünyanın ve sokakların sadece biz insanlara ait olmadığını, doğadaki tüm canlıların yaşam haklarını korumakla mükellef olduğumuzu bilirsek uygar bir toplum olabiliriz.

Bu duyarlılıktan hareketle belediyemiz olarak sokak dostlarımızın ihtiyaçlarını gidermeye özen gösterdik. Özellikle yaşadığımız salgın sürecinde gönüllülerimizin yaşadıkları ekonomik zorluklar nedeniyle çağrı merkezimizden talep edilen mama desteklerini ihtiyaç noktalarına gönderdik.

1 yıl içinde beslenme noktalarını 20’den 51’ noktaya çıkardık. Bunun yanı sıra 1 yıl içinde 100 sokak hayvanını sahiplendirdik.

7 Nisan Dünya Sağlık Günü

Sağlık konusu hiç bu kadar ön planda olmamıştı. 2019 Aralık ayında görünen ve o tarihten itibaren hızla tüm dünyaya yayılan koronavirüs ile mücadele konusunda büyük emek veren hekimlerimizin ve sağlık çalışanlarımızın gününü kutluyorum.

Dünyayı etkisi altına alan koranavirüsü nedeniyle hayatını kaybeden doktorlarımız ve sağlık çalışanlarına, bu salgın nedeniyle kaybettiğimiz çalışma arkadaşlarımıza Allah’tan rahmet, ailelerine başsağlığı diliyorum.

Covid-19 ile mücadele çalışması

Sarıyer Belediyesi olarak koronavirüs ile mücadele konusunda başarılı bir yol haritası çizdik. Salgının yarattığı tehlikeleri önlemek amacıyla, 13 Mart sonrasında kurduğumuz 13 ekip ile Sarıyer’de geniş kapsamlı dezenfeksiyon çalışmalarını yürütmekteyiz. Bir yanda Covid-19 ile mücadele ederken, bir yandan da hayatın devam ettiği bir gerçek. Bu nedenle vatandaşlarımızın yoğun olduğu yerler göz önünde bulundurularak;

•      Kamu birimleri

•      Camileri

•      Kiliseleri

•      Cem evlerini

•      38 mahallemizin muhtarlıkları

•      Banka şubeleri ve ATM’leri

•      Taksileri, minibüsleri

•      İETT otobüslerini ve durakları

•      Pazar yerleri

•      Yeşil alanlar ve parkları

•      Balıkçı teknelerini

•      Kahvehaneleri

•      Berber salonlarını

•      Birçok alanda faaliyet gösteren iş yerleri, pozitif vakalı ve temaslı vatandaşların evlerini olmak üzere toplamda 23.565 noktada dezenfekte işlemi yaptık.

Sağlık İşleri Müdürlüğü

Sağlık İşleri Müdürlüğü bünyesinde kurulan Covid-19 bilgilendirme hattına gelen 33.189 çağrıya cevap verdik. Sarıyer kaymakamlığı bünyesinde kurulan vefa hattına ve belediyemizin sosyal hizmetler müdürlüğüne vatandaşların taleplerini ileterek, yerine getirilmelerini sağladık.

Vatandaşlarımızın birçoğu bu dönemde büyük endişe duydular ve panik yaşadılar. Bünyemizde görev yapan psikologlarımız her gün düzenli olarak danışanlarını arayarak 4.626 danışana ve virüse yakalanan 22.369 vatandaşa psikolojik danışmanlık hizmeti verdiler.

Sağlık işleri müdürlüğümüzün hizmetleri arasında olan evde sağlık ve ambulans desteğini devam ettirdik. Sağlık personelimiz gerekli önlemlerini alarak 693 hastaya evde sağlık hizmeti verdi. Bünyemizde bulunan 5 ambulans ile 1684 hasta nakline hizmet verdik.

Fitas ekibi

Filyasyon uygulamasını aktif hale getirmek için Sarıyer Kaymakamı Mehmet Özer Bey ve Belediye Başkanımız Şükrü Genç’in öncülüğünde fitas ekibi kuruldu.

23 Ekim – 31 Aralık tarihleri arasında 6 mahallemizde Ayazağa, Baltalimanı, Huzur, FSM, Reşitpaşa ve Tarabya Mahallesi’nde yaptığımız saha çalışmaları kapsamında 12.932 hanede 18.852 vatandaşın karantina süreçlerinde evlerinde olduklarını yerinde tespit ettik.

Bu süreçte bizi yalnız bırakmayan ve desteklerini esirgemeyen belediye başkanımız sayın Şükrü Genç’e, Sarıyer Kaymakamı Mehmet Özer beye, meclis üyesi arkadaşlarıma, muhtarlarımıza ve çalışma arkadaşlarımıza sonsuz teşekkür ediyorum. Bu sıkıntılı günlerin daha fazla can kaybı yaşanmadan bir an önce bitmesi ve eski sağlıklı günlerimize kavuşmamız dileğiyle sağlıklı günler dilerim.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.