Rumeli ve Anadolu Hisar’larında restorasyon

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, kent tarihinin sembol yapılarından, Anadolu ve Rumeli Hisarları’nda restorasyon çalışmalarını başlattıklarını duyurdu.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), kent tarihinin sembol yapılarından, Anadolu ve Rumeli Hisarları’nda restorasyon çalışmalarını başlattı. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, çalışmaların başladığı noktalardan Beykoz’daki Anadolu Hisarı’nda, dün akşam saatlerinde incelemelerde bulundu.

“ŞEHRİMİZE HAYIRLI OLSUN”

İnşasına, Fatih Sultan Mehmet döneminde 15 Nisan 1452’de başlanıp, 31 Ağustos 1452’de tamamlanan Avrupa yakasındaki Rumeli Hisarı’ndaki restorasyon çalışmalarına da başlandığı bilgisini aktaran İmamoğlu, “Rumeli Hisarı’nın da ciddi bir restorasyona ihtiyacı vardı. Orada da restorasyona başladık. Yani eşzamanlı, iki önemli izi, çok kıymetli iki eseri İstanbullulara ve bütün dünyaya, tekrar böyle güçlü bir biçimde tanıtmanın, anlatmanın fırsatını yakalayacağız.  Şu durağan zamanlarda, şu zor zamanlarda böylesi güzel işlere imza atan bütün arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Umut ediyoruz seneye, belki de bu vakitlerde, belki de önümüzdeki senenin yaz döneminde, burayı bambaşka bir şekillenmiş, güzelleşmiş haliyle geziyor olacağız. Şehrimize hayırlı olsun” dedi.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.