Sarıyer Belediye Meclisi toplandı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Sarıyer Belediye Meclisi toplantısı Temmuz ayı ilk oturumu gerçekleştirildi. Gündem dışı konuşmaların yapılmasının ardından gündem maddeleri konuşuldu.

Sarıyer Belediye Meclisi toplantısı Sarıyer Belediyesi Ana Hizmet Binası’nda gerçekleştirildi. Gündem maddelerinin okunup oylamasına geçilmeden gündem dışı konuşmalar yapıldı.

AK Parti Sarıyer Belediye Meclis Üyesi Hasan Demiralp 15 Temmuz’un yıldönümü hakkında konuştu. Demiralp; “Hain darbe girişimiyle bu aziz milleti yenemeyeceksiniz dedi.  Dünyaya ilan ediyoruz. Kahraman vatan evlatlarımıza şükranlarımızı sunuyoruz, Allah bu millete bir daha böyle hain girişimi yaşatmasın.”

CHP Sarıyer Belediye Meclis Üyesi Mustafa Balcı, son günlerde özellikle yerel basının gündeminde olan “tasarruf genelgesi” ile ilgili konuşarak şunları söyledi; “Bizim yerel basın olarak bütün kaynaklarımız bitmiş durumdadır. Tasarruf genelgesiyle toplumun bir kısmı çok sıkıntı altına girmekte. Tasarruf genelgesinde büyük küçük eleştiri yapmamız gerekiyor.”

AK Parti Sarıyer Belediye Meclis Üyesi Altay Unan ise “spor tesisleri” önergesini sundu. Sarıyer’in spor alanlarıyla ilgili bilgiler verdikten sonra tesisleşme ihtiyacından bahsetti. Unan şunları söyledi; “Sarıyer halkı ve gençlerinin amatör sporcuların yetişmesine öncü olmalıyız. Sadece Ferahevler Mahallesi’nde hazır olan Şehit Üsteğmen Uğur Taşçı Spor Kompleksi dışında bir tesis çalışması olmamıştır. İlçe spor kulüplerimize belediye maddi destek vermektedir teşekkürler. Ama amatör spor tesislerinin çoğaltılmasını istiyoruz. Kapalı spor tesisleri ve yeni tesisler var mı, varsa ne zaman yapılacak merak ediyoruz. Önergemi sunuyorum.”

AK Parti Sarıyer Belediye Meclis Üyesi Tolga Savun ise meclis konuşmasında önerge verdi. Savun, önergesinde 22 Mayıs’ta kaza sonucunda 23 yaşında hayatını kaybeden Onur Baki Gence’nin adının Cumhuriyet Mahallesi’nde bulunan Ayhan Işık Parkı’na verilmesi teklifini sundu. Önergenin başkanlık makamına sunulması oy birliğiyle kabul edildi.

Gündem dışı konuşmaların ve ardından gündem maddeleri okunarak oylandı.

1. Gündem Maddesi: Hukuk, bütçe, Kadın Aile Komisyonlarının müşterek havalesi oy birliği ile kabul edildi.

2. Gündem Maddesi: Hukuk, bütçe, gençlik spor komisyonları oy birliği ile kabul edildi.

3. Gündem Maddesi: Hukuk, tarım, hayvancılık, gecekondu, mülkiyet komisyonu müşterek havalesi oy birliği ile kabul edildi.

4. Gündem Maddesi: Hukuk, AB kültür turizm komisyonu oy birliği ile kabul edildi.

5.Gündem Maddesi: Hukuk, bütçe, tarife komisyonları müşterek havalesi oy birliği ile kabul edildi.

6.Gündem Maddesi: İmar, çevre, sağlık, engelsiz yaşam komisyonları oy birliği ile kabul edildi.

Sarıyer Belediyesi Meclis toplantısı Temmuz ayı ikinci oturumu 9 Temmuz Cuma günü saat 11:00’de gerçekleştirilecek.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.