Sarıyer Belediye Meclisi’nde gergin anlar!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

CHP’li Sarıyer Belediye Meclis Üyesi Ersin Şahin’in, oldukça gergin geçen belediye meclisi toplantısında AK Parti’nin kadın meclis üyesi Verda Yiğit’in üzerine yürümesi ortalığı karıştırdı. CHP’liler özür diledi ancak tansiyon düşmedi.

Sarıyer Belediye Meclisi’nin Mayıs ayı oturumu bugün Sarıyer Belediyesi Boğaziçi Kültür Merkezi‘nde gerçekleştirildi. Toplantıda zaman zaman AK Parti ve CHP’liler arasında sözlü sataşmalar yaşandı ancak tansiyonu asıl yükselten olay CHP’li meclis üyesi Ersin Şahin ile AK Partili Meclis Üyesi Verda Yiğit arasında yaşananlar oldu.

CHP’Lİ ŞAHİN,KADIN ÜYENİN ÜZERİNE YÜRÜDÜ

Sarıyer Belediye Meclisi kürsüsünde konuşma yapan CHP’li Melendiz Dalyan İzgi‘nin konuşması sırasında tansiyon yükseldi. İzgin’in konuşma yaptığı sırasında AK Partili Verda Yiğit, sözlü atıfta bulunarak İzgin’in konuşmasındaki bazı bölümlere itiraz etti. Meclis kürsüsünde yapılan konuşmalarda AK Parti ve CHP’lilerin birbirine sözlü atışmaları alışılagelmiş bir durum olarak bilinirken, bu kez farklı bir durum yaşandı.

AK PARTİLİLER ŞAHİNLE YİĞİT’İN ARASINA GİRDİ

CHP’li Meclis Üyesi Ersin Şahin, hışımla AK Partili Verda Yiğit’in üzerine yürüyerek duruma fiziksel olarak müdahale etmek istedi. Şahin’in hemen önüne geçen AK Partili meclis üyeleri Yiğit ile Şahin arasına girerek istenmeyen olayların yaşanmasını önlemiş oldu. Bu sırada Yiğit’e sözlü tepkiler de gösteren Şahin, kendi partisinden diğer meclis üyelerinin müdahalesiyle yerine oturtuldu.

Yaşanan olaydan sonra CHP’li Hüseyin Coşkun ile Nizamettin Günel, sağduyulu davranarak hadiseden duydukları üzüntülerini dile getirerek partileri adına AK Partililer’den ve Meclis Üyesi Verda Yiğit’ten özür dilediler.

COŞGUN; “UTANÇ DUYULACAK BİR AYIP”

Sarıyer Belediye meclisinde bir kadın meclis üyesinin üzerine yürünmesi büyük tepkiye neden olurken, AK Partili Grup Başkan Vekili Hüseyin Coşgun yaşanan ayıba sert tepki gösterdi. Sarıyer Gazetesi‘ne konuşan AK Partili Coşgun; “Sarıyer Belediye Meclisi çatısı altında yaşanan bu olay tam bir utanç kaynağıdır. Bir kadın meclis üyemizin üzerine yürünmesi asla kabul edilemez. Hüseyin Coşgun ve Nizamettin Günel‘in özür dilemesi önemli ancak Ersin Şahin‘in de özür dilemesi gerekir. Bir kadına yapılan bu saygısızlık asla kabul edilemez, mazur görülemez. İl Başkanlığımız düzeyinde olayın takipçiyiz. Bu ayıp unutulmayacak kadar büyük bir ayıptır. Bu olayın takibinde olacağız” dedi.

sariyergazetesi.com- özel haber

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.