Sarıyer Belediyesi’nden kurban yemeği

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Sarıyer Belediyesi tarafından her yıl verilerek geleneksel hale getirilen kurban yemeği Ferahevler Merkez Şantiyesi’nde düzenlendi.

Sarıyer Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü’ne ait Ferahevler Merkez Şantiyesi’nde kurban yemeği programı düzenlendi. Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç’in belediye personeliyle aynı her yıl olduğu gibi yine aynı sofrada bir araya geldi. Kurban yemeği öncesinde dua edildi.

“KURBAN YEMEĞİMİZ GELENEKSELLEŞTİ”

Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, konuşmasında şu ifadelere yer verdi; “Allah niyetimizi kabul etsin. Sarıyer Belediyesi kurban yemeğimiz artık gelenekselleşti. Kurban kesmek en büyük ibadetlerden biri olarak kabul ediliyor. Paylaşmak da İslamiyet’in ve geleneklerimizin olmazsa olmazıdır. Fakat öncelikle ibadetin ne olduğunu iyi anlamak lazım. Ne kadar ibadet ederse et kalbin temiz değilse yaptığın ibadetlerin pek bir anlamı yok. İlk olarak için güzel olacak. Ardından da inandığın değerlere göre hareket edeceksin.”

BAŞKAN GENÇ’TEN DİKKAT ÇAĞRISI

Covid-19 önlemleri kapsamında düzenlenen programda Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç önemli ve dikkat çeken bir çağrıda da bulundu. Genç; “Maalesef Covid-19 pandemisi devam ediyor. Son günlerde de vaka sayısı artıyor. Herkes sorumluluğunun farkında olmalı ve ona göre davranmalı. Bilime inanmalıyız ve uyulması gereken kuralları harfiyen yerine getirmeliyiz” dedi.

Programa; Sarıyer Belediye Başkan Yardımcıları Nadir Günday, Hüseyin Coşkun, CHP Sarıyer İlçe Başkanı Sevim Yalınkılıç, İBB Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Yavuz Saltık, CHP İstanbul İl Başkan Yardımcıları Ali Kargidanoğlu ve Esra Özcan Ceber,  İBB Genel Sekreter Yardımcısı Murat Yazıcı, İBB Meclisi CHP Grup Başkanvekili Doğan Subaşı, CHP Sarıyer İlçe Kadın Kolları Başkanı Sunay Sevinç, İBB Meclisi CHP Üyeleri Ekrem Kaya, Yılmaz Demirel, Hayrettin Özbakır, Mehmet Tuncel, Maltepe Belediye Meclis Başkanvekili Yusuf Koçhan, Sarıyer Belediye Meclisi üyeleri, muhtarlar, birim müdürleri ve işçiler katıldı.

Ferahevler Şantiye’deki program Sarıyer Gazetesi Facebook grubundan canlı yayınla okurlarımıza ulaştı.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.