Sarıyer Merkez’de kanser taraması

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Sarıyer Belediyesi ile Türk Kanser Derneği arasındaki çalışma kapsamında Sarıyer Meydan’da ücretsiz olarak kanser tarama kayıt alımları yapılıyor.

Sarıyer Belediyesi, Türk Kanser Derneği işbirliği ile Sarıyer Meydanı Atatürk Anıtı önünde kurulan ücretsiz sağlık tarama aracından vatandaşlar kayıt yaptırarak sağlık durumunu öğreniyor. Bu kapsamda vatandaşlar bugün ve yarın saat 17.00’ye kadar gelip ücretsiz kayıt yaptırabilecekler. Sonrasında yine ücretsiz olarak belirlenen hastanelerde kanser taramalarına katılacaklar. Vatandaşlar tarafından ilgiyle karşılanan anlamlı projeyi Sarıyer Belediyesi Başkan Yardımcısı Nadir Günday da ziyaret etti.

Sarıyer Gazetesi İmtiyaz Sahibi ve Genel Yayın Yönetmeni Bekir Batu’ya konuşan Sarıyer Belediyesi Sağlık İşleri Müdürü Armağan Eren, tüm vatandaşların erken tanı için Sarıyer Meydan’daki kayıt aracına gelerek kayıt başvurusu yapmalarını beklediklerinin altını çizdi.

EREN, “FARKINDALIĞI ARTTIRMAYA ÇALIŞIYORUZ”

Sarıyer Belediyesi Sağlık İşleri Müdürü Armağan Eren konuya ilişkin şunları söyledi; “Türk Kanser Derneği ile bugün başlattığımız bu projeyle diyoruz ki “Hayatta her şey bekleyebilir, sağlık asla.” Sağlık bilgilendirmeleri ile kanser farkındalığını arttırmaya yönelik bir etkinlik. Bu etkinlikte hem konuşmacılarımız olacak, hem diyetisyenimiz vücut kitle endeksi, yağ-kas ölçümü yaparak diyet ve sağlıklı beslenme bilgilerini paylaşacak. Aynı zamanda ileriye yönelik olarak kanserle ilgili taramalar için kayıt alınacak. Kayıtları alınan hastalar üst düzey hastaneler tarafından Türk Kanser Derneği sponsorluğunda ücretsiz taramaya dahil edilecek. İleri aşamalarda “Hayat sağlıktır” adında Türk Kanser Derneği’nin başka bir projesi olacak. Bu proje ile Türkiye’de birçok ile ve ilçeye tam donanımlı bir tırla gidilecek. Üzerinde sahne olan ve ses düzeneği olan bu tır ile bilgilendirmeler yapılacak.

“HAYAT SAĞLIKTIR” PROJESİNE SARIYER’DEN BAŞLANDI

Projeyle ilgili bilgileri gazetemize aktaran Eren şöyle konuştu; “Bugün Sarıyer’de  “Hayat sağlıktır” projesinin burada startını veriyoruz. Türk Kanser Derneği’nin bu çalışmalarında öncü olmak bizim için gurur verici. Sayın Türk Kanser Derneği Başkanı Burak Duruman bize bu konuda öncelik tanıdı. Kendisine Sarıyerli olması sebebiyle bizde burada ortak paydaş olmaktan mutluluk duyuyoruz. Sarıyerli vatandaşlarımıza buradan sesleniyoruz. 25-26 Eylül tarihlerinde 10.00 – 17.00 saatleri arasında ücretsiz tarama yaptırabilirsiniz.”

   

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.