Mehmet Akif Şişmanoğlu kimdir?

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

1963 yılında İstanbul’da doğan Mehmet Akif Şişmanoğlu, Marmara Üniversitesi İşletme Fakültesi mezunu. İstanbul Üniversitesi İşletme İktisadı Enstitüsü – Uluslararası İşletmecilik Programı’nı da İngilizce olarak tamamlayan Şişmanoğlu, vatani görevini ise 1985-1987 yılları arasında Deniz Asteğmen olarak İstanbul Kasımpaşa’da yapmıştır.

İş hayatına, 1987 yılında Demir-Çelik sektöründe başlayan Mehmet Akif Şişmanoğlu, 1994 yılında Demir-Çelik ürünleri ve diğer yapı malzemelerin uluslararası ticareti konusunda faaliyet göstermek amacıyla ortaklarıyla bir dış ticaret firması kurmuştur. Halen aynı firmanın ortağı ve yöneticisidir. Siyasete ilk olarak AK Parti’nin kuruluş aşamasında merhaba diyen Şişmanoğlu, İstanbul İl Kurucu Yönetim Kurulu üyesidir.

2001 yılında başlayan ve yaklaşık 6 yıl süren süreçte, AK Parti İstanbul İl Başkan Yardımcılığı, İlçelerden Sorumlu İl Yönetim veya Yürütme Kurulu üyeliği görevlerinde bulundu.Şişmanoğlu, 2007 ve 2011 Genel Seçimlerinde İstanbul 2. Bölge Milletvekili Aday Adayı oldu. 2009 seçimlerinde AK Parti Sarıyer Belediye Başkan Adayı da olan şişmanoğlu evli ve üç çocuk babasıdır.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir