1967 yılında Ankara’da dünyaya gelen Yasemin Biçer, çocukluk yıllarında karikatür dergilerine çizim yaparken keşfettiği yeteneğini günümüze kadar uzanan sanat tutkusuyla besledi. İzmir Demokrasi Üniversitesi Geleneksel Türk Sanatları Bölümü’nden mezun olan Biçer, hem bölüm hem de fakülte birincisi oldu. Başarısıyla herkese örnek olan Yasemin Biçer, plaketini İzmir Demokrasi Üniversitesi 2024-2025 dönemi Rektörü Prof. Dr. Bedriye Tunçsiper’in elinden aldı.

“BAŞARI TESADÜF OLMADI AMA KENDİLİĞİNDEN GELDİ!”
Başarıya uzanan sanat yolculuğunu Sarıyer Gazetesi’ne anlatan Biçer, 4 yıllık üniversite eğitim sürecini; “Hem bölüm birincisi, hem de fakülte birincisi olduğum dönemde eğitimlerimiz çok güzel ve yoğun geçti. Bölüm başkanımız Prof. Hacer Nurgül Begiç hocamın katkılarıyla kendinden her alanda eğitim aldım. Keçe, dokuma, tekstil bana ve sanatıma çok şey kattı. Böyle bir başarı ilk etapta beklemiyordum ancak derslerimi, sanatı ve araştırmayı çok sevdiğim için bu bir tesadüf olmadı ve başarı kendiliğinden geldi. Başarı bence, sevdiğin bir alanda disiplinli, araştırmacı, düzenli bir şekilde çalışarak elde edebileceğin bir olgudur. 4 sene boyunca her gün düzenli bir şekilde okula geldim, derslerimi hiç aksatmadım. Yeni nesil öğrencilere de gerçekten sevdikleri alanı seçmelerini, iradeli, düzenli ve severek ders çalışmalarını tavsiye ederim. Zaten başarı bu sayede gelecektir” sözleriyle ifade etti.

“TÜRK SANATINI DÜNYAYA TANITMAYI HEDEFLİYORUM”
İzmir Demokrasi Üniversitesi Geleneksel Türk Sanatları Bölümü’nden başarıyla mezun olan Yasemin Biçer; “Çok küçük yaşlardan itibaren resim yapıp, dergilerde karikatür çizer para kazanırdım. Ortaokulda Gırgır Dergisi’ne sürekli çizim verirdim. Üniversitede okuduğum bölüm, Geleneksel Türk Sanatları Bölümü olduğundan dokuma, keçe, tezhip, minyatür, baskı, tekstil gibi alanlarda zengin Türk kültürünün harmanlaması olduğu için sanatıma farklı bir bakış açısı getirdi ve benim ufkumu genişletti. Sergilerdeki eserlerimiz her alanda oluyor. Benim hedefim bir kadın kooperatifi kurup, köylerdeki yok olmaya yüz tutmuş geleneksel sanatlarımızı farklı AR-GE çalışmaları yaparak Türk sanatlarını dünyaya tanıtmak, sanatı birleştirmek ve kadın hayatına, hem maddi hem manevi güzellik katmak, eğitim almalarını sağlamak. Bu sene Yüksek Lisans’a başlıyorum, hedefim doktora yapmak. Buradan herkese seslenmek isterim. Hiçbir şey için geç değildir. Okumak her insanın hakkıdır. 90 yaşında da olsa, 20 yaşında da olsa hedeflerinizi gerçekleştirin” diye konuştu.
HABER: Rukiye Ay


FOTO GALERİ

















