Edip Cengiz: “Gençler her daim bizim baş tacımızdır”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Sarıyer ilçemizde var olan STK’lar arasında gençlere yönelik yaptığı eğitim çalışmaları ile bilinen Temiz Toplum Derneği Sarıyer ilçebaşkanı Edip CENGİZ yaklaşan eğitim sezonu öncesinde gerek velileri, gerek gençleri, gerekse Sarıyer kamuoyu için açıklamalarda bulundu.

Edip Cengiz, Dünya nüfusunun %30’unu oluşturan genç insanların %85’i gelişmekte olan ülkelerde yaşamaktadır. Ülkemizde ise nüfusun % 50’si 25 yaş ve altında bulunmaktadır. Sarıyer ilçemizde ise yaklaşık 370 bin olan nüfusun 190 bini 25 yaş ve altındadır.

Bu gençlerimizi, toplumu ve aileyi son derece olumsuz etkileyen başta sigara, alkol ve madde bağımlılığı olmak üzere yoksulluk, yetersiz eğitim, kimlik sorunu, psikolojik sorunlar, işsizlik,teknoloji bağımlılığı, hareketsizliğe dayalı sağlık sorunları, obezitelik, cinsellikle ilgili sorunların da olduğu bir dünya beklemektedir. Tüm bu sorunları gündemlerine alarak çözüm odaklı girişimler ve işler yapılmasının zaruri olduğunu dile getiren Edip CENGİZ;

Bu doğrultuda Kaymakamlık, BelediyeBaşkanlığı, Emniyet Müdürlüğü, ilçe Milli Eğitim ve okul müdürlükleri, İlçe Spor Müdürlüğü ve Spor Kulüpleri ile koordineli ve istişareli bir şekilde gençlerimizle ve değerli aileleri ile birbütünlük içinde hareket ederek konuların üzerine yaklaşmak gerektiğini dile getirdi. Cengiz, “Yıllar geçtikçe gençler arasında madde bağımlılığı her geçen zaman diliminde sayı olarak ilerlemekte, genişlemekte ve toplumda kangren haline gelen bir konu olmuştur. Yine obezite konusu ve ruh tembelliği de aynı doğrultuda ilerleme göstermektedir. Eğitim sorunları, işsizlik ise bambaşka sorunlar ortaya çıkarıyor. Bu sorunların aşılması ve sayı olarak aza indirilmesi konusunda ben gençlerimize gerçekten güveniyorum. Onları sorunlarla yalnız bırakmamak gerektiğini düşünüyorum. Daha doğrusu gençlerimizi hiçbir zaman boş bırakmamak gerekiyor. Biz eğitimcilerin ve özellikle STK.yetkililerinin asil görevi zaten bu değil mi? Gençlerimize doğru ve olumlu yön verilince etkili ve olumlu sonuçlar görebiliyoruz. Sanata, spora, ilime teşvik etmemiz yeterli oluyor. Pratik zekalarıyla zaten arkasını getirmiş oluyorlar. Uygulamaya başladığımız “TEMİZ TOPLUM, TEMİZ OKUL, ÇARE SENSİN’’ projemiz Sarıyer’de birçok kesimden destek almaya devam etmektedir. Gerek Sarıyer Kaymakamımız Sayın Ömer Kalaylı, Gerek Belediye Başkanımız Şükrü Genç Bey, Gerek Sarıyer İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Hüseyin Özcanlar Bey ve okul müdürlerimiz, gerek ilçe spor müdürümüz Cebrail Karakaş Bey ve gereksemahalle muhtarlarımız tarafından üzerinde önemle durulan gençlerimiz ile ilgili proje çalışmalarımız her geçen gün destek buluyor” dedi.

TÜİK verilerine göre, okul çağındaki gençlerin uyuşturucu kullanım oranının her geçen yıl arttığını söyleyen Edip CENGİZ, “Kaymakamlığımız, İlçe Milli Eğitim ve İlçe Spor Müdürlüğümüz ile koordineli olarak başta 17 lisemiz olmak üzere bir dizi eğitimler, spor faaliyetleri. seminerler, geziler, kapalı devre yayınlar ve sosyal etkinlikler düzenlenecektir. Farklı kurum, kuruluş ve konuya duyarlı kişiler bu konular hakkında toplumu zaman zaman bilinçlenmek için etkinlikler düzenliyorlar. Bizlerde bu duyarlılığı biraz daha yukarılara çekme gayretinde olacağız. Çocuklarımıza, gençlerimize ilgimizi ve desteğimizi eksik bırakmamaya gayret edeceğiz. Üzülerek belirteyim ki binlerce gencimiz çok hatalı yollarda yürüyor. Kendi geleceklerini tehlikeye atmakla kalmıyor, ülkemizin de geleceğini olumsuz yönde etkiliyorlar. Bu durumun iyileşmesi ile ilgili çok şeyler yapabiliriz ve yapmak için de adımlar atıyoruz. Bu sayede madde ve davranış bağımlılıklarının önlenmesine yönelik olarak, gençler ve çocuklar başta olmak üzere, risk altındaki gruplara, onların ailelerine, okul ve iş arkadaşları gibi yakın sosyal çevrelerine yönelik, farkındalık yaratma ve davranış düzeyinde değişiklik meydana getirmeye katkıda bulunacağız. Ayrıca alanında uzman kişiler tarafından 17 lisedeki okul müdürlerimize, rehber öğretmenlerimize ve okullarda görev yapan diğer öğretmenlerimize farkındalık eğitimlerinin verileceğini açıklayabilirim. Bu adımlar sonucunda madde bağımlılığı konusunu gündemde tutarak ailelerin çocuklarına sahip çıkmalarını sağlayabiliriz. Gençleri madde bağımlısı olmaktan uzak tutmak adına çok hassas şeyler yapmamız gerekiyor” dedi. Biz bir STK.kuruluşuyuz ve Sivil Toplum, güçlü ve yerleşik demokrasinin köşe taşlarından birisidir. Güçlü bir sivil toplumun göstergelerinden birisi Kişiler üzerinde etki alanıdır. Bu faaliyetlerimiz ile toplumda bilinçlendirmeye olumlu katkılar yaptığımızı söyleyebilirim. Aslında Gençleri anlamak bizim birinci vazifemiz. Sonrasında O’nlarla birlikte olmak ,O’nlara destek olmak,O’nlarla birlikte sohbet etmek, oyun oynamak, Spor yapmak bizleri diri ve genç tutuyor. Gençlerin yetkin bireyler olarak toplumun ve hayatın her alanında sağlıklı ve başarıı bir şekilde yer alması için çeşitli kişisel ve sosyal gelişim programları da uygulayan Temiz Toplum Derneği dün olduğu gibi bugün ve yarın da sadece gençlerden taraf şekilde çalışmalarımıza devam edeceğiz.

Bizim daha yapacak çok işimiz var.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.