Muhtar Ali Haydar Aslan ile Hacı Mehmet Şalgamcıoğlu Okulu’nda incelemede bulunduk!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İstanbul Valiliği tarafından hakkında yıkım kararı çıkartılan Baltalimanı’ndaki Behçet Kemal Çağlar Anadolu Lisesi öğrencilerinin Darüşşafaka’daki Mustafa Kemal Anadolu Lisesi’ne kaydırılması planlanmıştı ancak kaymakamlık aldığı son dakika kararla öğrencilerin yine aynı mahalledeki Hacı Mehmet Şalgamcıoğlu Ortaokulu’na gönderilmesine karar verdi.  Okulun yıkım kararının eğitime başlama tarihine sayılı günler kala açıklanması sadece öğrenci ve velileri değil aynı zamanda Sarıyer Kaymakamlığını da sıkıntıya sokmuş oldu. Peki Baltalimanı’nda son durum ne?

MUHTAR ASLAN İLE OKULDA İNCELEMELERDE BULUNDUK

Sarıyer Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Bekir Batu, Baltalimanı Muhtarı Ali Haydar Aslan ile hem Hacı Mehmet Şalgamcıoğlu Ortaokulu’nu gezdi hem de mahallesindeki kimi çalışmalar hakkında muhtardan yerinde bilgiler aldı.

Behçet Kemal Çağlar Anadolu Lisesi öğrencilerinin Mustafa Kemal Anadolu Lisesi yerine son anda Hacı Mehmet Şalgamcıoğlu Ortaokulu’na kaydırılmasının tüm velileri ve öğrencileri paniklettiğini söyleyen Muhtar Ali Haydar Aslan; “Taşınma kararı çıkınca Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç ile temasa geçip,  okulun eksiklerinin giderilmesi konusunda gerekli çalışmaları yapmalarını rica ettim. O da hemen gereğini yaptı. Sarıyer Belediyesi Fen İşleri ekipleri de okulda eksiklikleri gidermek için çalışmalara başladı. Ancak bu okulun fiziki olarak yetersizlikleri var. Behçet Kemal’den gelecek öğrenciler bu binaya nasıl sığabilecek bu ciddi bir sıkıntı. Keşke öğrenciler sadece tek bu okula değil de yoğunluğu kaldırmak için başka okullara da dağıtılabilseydi, bu konudaki son kararları Sarıyer Kaymakamlığı alıyor. Biz de muhtarlık olarak öğrencilerimizin daha iyi şartlarda eğitim görmesi için ilgili makamlarla sürekli temas halindeyiz” dedi.

Behçet Kemal Çağlar Anadolu Lisesi’nde Gökyol İnşaat tarafından yürütülecek yıkım ve inşaat çalışmalarına 11 Ağustos 2021 tarihinde başlanacağını söyleyen Muhtar Aslan, projeye göre inşaatın 480 günde tamamlanmasının öngörüldüğünü de belirtti.

ŞALGAMCIOĞLU ORTAOKULU’NDA HUMMALI ÇALIŞMA

Baltalimanı Mahalle Muhtarı Ali Haydar Aslan ile birlikte gezdiğimiz Hacı Mehmet Şalgamcıoğlu Ortaokulu’nda ise tadilat telaşı vardı. Pazartesi günü (bugün) eğitime başlayacak olan okul, hem kendi öğrencilerine hem de yıkılıp yeniden yapılacak komşu okul Behçet Kemal Çağlar Anadolu Lisesi’nin öğrencilerini de ağırlayacak. Ancak okuldaki dersin 19.40’da bitecek olması nedeniyle öğrenciler evlerine geç saatlerde dönmek zorunda kalacaklar. Dershaneye gidecek öğrenciler ise zaman sıkıntısı çekecek. Yeni öğrenciler nedeniyle okulda ciddi bir kapasite sorunu yaşanacağı gözlenirken, okuldaki sınıfların ise buna pek de yeterli olmadığı görülüyor.

Öyle ki okul içindeki bazı boş bölümler ve öğretmen odası da sınıfa çevriliyor. Muhtar Aslan’ın aramasıyla okula gelen Sarıyer Belediyesi Fen İşleri ekipleri binada ciddi bir tadilat ve düzenleme çalışması yapıyor. Okulun açılmasına sadece iki gün kala başlatılan tadilatın yetişip yetişmeyeceği ise belirsiz. Konuştuğumuz işçiler canla başla çalışırken, tadilatı yetiştireceklerini söylüyor. Okuldaki öğretmenler odası sınıfa çevrilince, öğretmenler için yeni bir oda yapımına başlandı. Okulun neredeyse tüm sınıflarının elden geçirilmesi ve odalarının düzenlenmesi için işçiler çalışıyor. Baltalimanı Muhtarı Ali Haydar Aslan ile birlikte okuldaki çalışmalar ve sınıflardaki düzenlemelerle ilgili işçilerden bilgiler aldık. Cumartesi günü gezdiğimiz okul, sadece bir gün kalan zamandan sonra pazartesi yani bugün hizmete girecekti. Dolayısıyla okuldaki işçiler zamana karşı bir yarış içindeydi. Okuldaki çalışmaların yaz ayları ve tatil dönemine denk getirilmediği için ciddi bir problem yaşanacağını söyleyen Muhtar Aslan, iki okulun birleşmesi yüzünden yeni öğretim döneminde öğrencilerin ve velilerin çok zorlanacağını ve bu durumun herkesi endişelendirdiğinin altını çiziyor.

AİLE SAĞLIĞI MERKEZİMİZ KAPATILMASIN!

Mahallesindeki Aile Sağlık Merkezi’nin tadilata girecek Behçet Kemal Çağlar Anadolu Lisesi binasının içinde olduğunu söyleyen Muhtar Ali Haydar Aslan; “Bu sağlık ocağı yaklaşık 8 bin kişiye hizmet veriyor. Burası sadece bizim mahallemize değil; Emirgan, FSM, Reşitpaşa ve Rumeli Hisarı gibi komşu mahallelere de hizmet sunuyor. Biz sağlık ocağının kapatılmasını istemiyoruz, yine aynı yerinde daha modern bir şekilde yapılmasını isteriz. Şayet aynı yerde yapılmayacaksa o zaman Baltalimanı Muhtarlık binamızın hemen yanındaki boş alanda mutlaka yapılmalıdır. Aile Sağlığı Merkezimizin kapatılmasını asla istemiyoruz, çünkü insanlarımız çok mağdur olacaktır” dedi.

BALTALİMANI DERNEĞİ HİZMETE DEVAM EDİYOR

Hacı Mehmet Şalgamcı Ortaokulu incelememizden sonrasında Muhtar Ali Haydar Aslan ile birlikte bu kez Sarıyer Baltalimanı Mahallesi Koruma, Yaşatma ve Dayanışma Derneği binasını ziyaret ettik. Yaklaşık 1 yıl önce kurulan derneğin başkanı da Muhtar Aslan… Sarıyer Belediyesi’nin katkılarıyla yapılan dernek binası aynı zamanda mahalledeki cenazelerde aş evi gibi de kullanılıyor. Muhtar Ali Haydar Aslan; “Burası sadece bir dernek toplantı yeri değil, aynı zamanda insanlarımızın cenaze, düğün, kına gibi zamanlarında kullandıkları bir yer. Amacımız burasını ihtiyaca göre insanların hizmetine sunmak. Binamızda toplantı salonumuz ve aş evi gibi hizmet verebilecek şekilde hazırlanmış mutfağımız var. İsteyen tüm vatandaşlarımıza burasını açıyoruz. Derneğimizin kapısı herkese açık” diye konuştu.

MAHALLEMİZE PİKNİK ALANI KAZANDIRMAK İSTİYORUM

Mahallesindeki eksikler ve yapılacak bazı projeleri de Genel Yayın Yönetmenimiz Bekir Batu’ya anlatan Muhtar Aslan, “Bu projelerimizi hayata geçirmek için başta Sarıyer Belediyesi olmak üzere tüm kurumlarla iletişim halindeyiz. Mahallemizdeki kadınlarımızın spor yapabileceği bir alanı düzenlemek istiyoruz. Ayrıca mahallemizdeki yeşil bir alanı halkımızın kullanacağı şekilde piknik alanı olarak değerlendirilmesini istiyoruz. İnsanlar aileleriyle birlikte buraya gelsinler, pikniklerini yapsınlar, dinlensinler, çocukların oynayacağı alanlar olsun… Şuan en büyük hedefim mahallemizdeki yeşil alanı bu şekilde mahallemize kazandırmak. Çünkü buradaki insanlarımız dar gelirli ve imkanları yetersiz. Hiç değilse hafta sonlarında ailecek buralara gidip piknik yapma, dinlenme imkanları olur” diye konuştu.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.