Mehmet Rıfat Evyap MTAL’dan büyük başarı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Mehmet Rıfat Evyap MTAL – Yazılım Lisesi FRC Robot Takımı, Marmara Regional’da büyük başarı elde etti. Volkswagen Arena Uniq İstanbul’da düzenlenen Marmara Regional’da, 7 farklı ülkeden 52 liseli takımın katılımıyla resmen teknoloji şöleni yaşandı. Öğrenciler, endüstriyel robotlarını başarıyla tasarlayarak performanslarını sergilerken, aynı zamanda insanlık yararına, teknoloji temelli projelerini de değerlendirdiler.

Yeni kurulan bir takım olmasına rağmen kodlama ve robotik teknolojilerinin yaygınlaşması için birçok proje yürüten Caracal Robotics, Şırnak Merkez’de bulunan İkizce Ortaokulu’na destek oluyor. Bu okula kodlama dersleri vermiş ve bu derslerde başarılı olan iki öğrencinin, sponsorlarının desteğini alarak İstanbul’daki Marmara Regional’e gelmesini sağladı.

PROJE BÜYÜK BEĞENİ TOPLADI

Mehmet Rıfat Evyap MTAL – Yazılım Lisesi bünyesinde faaliyet gösteren FRC Robot Takımı, Caracal Robotics, mühendislik, yaratıcılık ve estetiği bir araya getiren projeleriyle büyük beğeni topladı. Birçok köklü firmanın sponsorluğunu üstlendiği takım, “Imagery Award” ödülünün sahibi oldu. Sarıyer’e başarıyı getiren takım şimdi ise 4-7 Nisan tarihleri arasında ABD’de düzenlenecek olan East Bay Regional yarışmasına katılacaklar. Mehmet Rıfat Evyap MTAL, öğrenci ekibine ve danışmanlarına bu önemli başarılarından dolayı tebriklerini ileterek, başarılarının devamını diledi.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.