MEK’te Bursluluk Sınavı gerçekleştirildi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Meridyen Eğitim Kurumları’nda, Bursluluk Sınavı gerçekleştirildi. 450 öğrencinin katıldığı sınavlar 3 seans olarak yapıldı.

Sarıyer’de başarıyı hedefleyen öğrencilerin yıllardır ilk tercihi olan Meridyen Eğitim Kurumları, Bursluluk Sınavı’nı gerçekleştirdi. Meridyen Eğitim Kurumları kurucularından Abdullah Alp, Sarıyer Gazetesi Haber Müdürü Rukiye Ay’a konuştu. Meridyen Eğitim Kurumları’nda bugün 10:00 – 13:30 – 16:00 saatleri olmak üzere 3 seansta yapılan Bursluluk Sınavı hakkında bilgiler veren Alp şöyle konuştu;

“Meridyen Eğitim Kurumları olarak her yıl düzenli olarak düzenlediğimiz sınavlarımızın bu yılki sınavını 12 Şubat’ta yapıyoruz. 5-12.sınıftaki her öğrencimizin başarısını ödüllendiriyoruz. Bu bizim için bursluluk sınavından öte başarıyı ödüllendirme sınavıdır. Ortaokul, Anadolu Lisesi bölümümüzde ve kurs merkezimizde düşünen öğrenciler Bursluluk Sınavı’na girerek başarılarını ölçüyorlar. Hem de başarılarını ödüllendiriyorlar. Bugün 3 şubemizde de Bursluluk Sınavı yapıldı. Toplamda 450 öğrencinin katılımı oldu.”

SINAVLAR PANDEMİ KOŞULLARINA UYGUN YAPILDI

Alp sözlerine şöyle devam etti;

“Pandemi koşullarında yüz yüze yaptığımız sınavımızda hijyen, maske ve mesafe kurallarını azami derecede dikkat ettik. Sınava girişlerde ateşler ölçüldü, mesafeler ona göre ayarlandı. Milli Eğitim Bakanlığı’ndan izinler alınarak bu sınavlar yapıldı. Bursluluk Sınavı’nı yüz yüze yapmamızın sebebi öğrencinin online sınavlarda başarısını yüzde yüz yansıtamadığını düşünüyoruz.  Her ne kadar güvenlik tedbirleri alınsa da kopya durumları da olabiliyor.

Ama daha da önemlisi öğrenciler ev ortamında sınavda gerçek başarılarını gösteremiyorlar. Bu eğitim-öğretime de yansıyor. Online eğitimde öğrenciler kendi güvenli bölgelerinde hissetmedikleri için eğitim ne kadar kaliteli olursa olsun verimi düşük oluyor. Ders saatinin fazlalığı, kalitesi, dijital içeriğin fazlalılığı gölgede kalıyor. Öğrencinin mutlaka yüz yüze eğitimini alması gerekiyor. Eğitimler yüz yüze devam edeceği için sınavımızı da yüz yüze yapmayı tercih ettik.”

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.