mek-universite-tercih-sariyer
3:36

MEK’ten tüm öğrencilere tercih rehberliği

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Meridyen Eğitim Kurumları (MEK), Sarıyer Merkez’de açtıkları üniversite-lise tercih merkezinde bu süreçteki öğrencilere profesyonel kadrosuyla yol gösteriyor. MEK Kurucusu Abdullah Alp; “Tercih sürecinde 10 yıldır olduğu gibi yine öğrencilerimizin yanındayız” dedi.

Sarıyer’in başarılı eğitim kurumlarından MEK, üniversite-lise tercih sürecinde her yıl olduğu gibi tüm öğrencilerin yanında yer almaya devam ediyor. Sarıyer Merkez’de açtıkları tercih çadırında haftanın 7 günü sabah 09:00, akşam 19:30 saatleri arasında öğrenciler gelecekleri için çok önemli bir detay olan tercihler konusunda bilgilendiriliyor. Meridyen Eğitim Kurumları’ndan hepsi kendi alanında başarılı eğitmenler öğrencilerle bir araya geliyor. Üstelik MEK öğrencisi olsun ya da olmasın tercih sürecinde tüm öğrencilere ücretsiz olarak rehberlik yapılıyor. Meridyen Eğitim Kurumları’nın tercih çadırında yer alan eğitmenler üniversite-lise tercihlerinde sınavdan aldıkları puanlar doğrultusunda öğrencilerin ilgi ve becerileri doğrultusunda yerleşebilecekleri en iyi bölümlerin hangisi olduğu yönünde değerlendirmelerde bulunularak detaylı bir şekilde anlatılıyor.

“TERCİH SÜRECİNDE TÜM ÖĞRENCİLERİN YANINDAYIZ”

Sarıyer Gazetesi’ne konuyla ilgili konuşan Meridyen Eğitim Kurumları Kurucusu Abdullah Alp şunları söyledi; “Biz Meridyen Eğitim Kurumları olarak zaten 10 yıldır Sarıyerli öğrencilere danışmanlık hizmeti veriyorduk. 2 yıldır da bunu Sarıyer Meydan’da yapıyoruz. Profesyonel tercih ekibimizle beraber çadırımıza gelen öğrencilerin tercihlerini ücretsiz bir şekilde yapıyoruz. Sürecin sonuna kadar birlikte yönetiyoruz. Bizim öğrencimiz olsun ya da olmasın destek almak isteyen tüm öğrencilerimizi çadırımıza bekliyoruz.”

“MUTSUZ BİR ÖĞRENCİLİK YAŞAMASINLAR”

Alp, sınavdan aldığı puana göre üniversite-lise tercih sürecinde yer alan bir öğrencinin nelere dikkat etmesi gerektiği konusunda ise şunları söyledi; “Tercih sistemi yarın açılıyor ve dün yapılan açıklamaya göre de 20 Ağustos’a kadar da öğrenciler ÖSYM sistemine tercihlerini girebiliyorlar. Öncelikle bunu bilelim, 13 Ağustos’tu 20 Ağustos’a kadar uzatıldı. Öğrencilerin istedikleri bölümleri ve istedikleri üniversiteleri yazabilmeleri her şeyden önemlidir. Sırf yazmış olmak ya da açıkta kalmamak için tercih yapmak en büyük hatalarımızdan bir tanesidir. Ertesi sene pişman olunabiliyor ve bu kez de puan kırılıyor veya puan kırılmasın diye üniversite okunuyor ama mutsuz bir öğrencilik hayatı, ardından istenmeyen bir meslek ediniliyor. Bunun yerine öğrencilere biz doğru bir karar vermelerini, profesyonel bir yönlendirmeyle nitelikli bir üniversite, kendilerine uygun bir bölüm okumalarını özellikle öneriyoruz. Bunun haricinde biraz daha teknik durumlar var. 4 yıllık tercihlerde sıralamalara dikkat edilmesi gerekiyor. 2 yıllık tercihlerde bölümlere göre ayrı hassasiyetler var. buraya geldiklerinde biz zaten detaylı bir şekilde anlatıyoruz.”

“SINAVA YENİDEN HAZIRLANACAKSA VAKİT KAYBETMEMELİ”

Abdullah Alp, bu yıl tercih yapmayacak öğrenciler için de dikkat çeken bir öneride bulunarak “Ama en önemlisi “istediğin bölüme, istediğin üniversiteye veya şehir tercihin de varsa istediğin şehre git. Mutsuz bir öğrencilik geçirip, mutsuz bir meslek edinme” diyoruz. Sadece üniversite okumuş olmak için de okuma diyoruz. Burada da şöyle bir parantez açalım eğer öğrenci tercih yapmayacaksa veya gitmeyecekse şimdiden önümüzdeki yılın hazırlığını da yapmak gerekiyor. Ağustos bitsin, Eylül başlasın Ekim’de başlarım çalışmaya başlarım derse o zaman bu seneden git diyoruz. Kursa gidecekse ya da evinde çalışacaksa oturup çalışmaya mutlaka başlaması gerektiğini de belirtelim” diye konuştu.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.