Meridyen Eğitim Kurumları’ndan tercih sürecine tam destek

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Sarıyer’de eğitimin öncü adresi Meridyen Eğitim Kurumları, 4 yıldır olduğu gibi yine tercih sürecinde yine öğrencilerin yanında olmaya devam ediyor. Tercih sürecinde nelere dikkat edilmesi gerektiğini anlatan Meridyen Eğitim Kurumları Kurucusu Abdullah Alp, “Üniversiteye adım atacak bir öğrencinin hayatındaki en önemli süreç tercihlerin yapıldığı dönemdir. Profesyonel ekibimizle öğrencilerimize destek oluyoruz” dedi.

Meridyen Eğitim Kurumları, tercih sürecinde öğrencilere destek olmaya devam ediyor. Sarıyer İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün ev sahipliğinde Sarıyer Merkez’de Meridyen Eğitim Kurumları tarafından açılan tercih çadırı 4 yıldır olduğu gibi yine öğrencilere tam destek olmayı sürdürüyor. KURSDER İstanbul (Boğaziçi) Başkanı, EGİDER Genel Sekreteri, Meridyen Eğitim Kurumları Kurucusu Abdullah Alp, Sarıyer Gazetesi ekibini ağırlayarak merak edilen tüm soruları yanıtladı. “Tercih sürecinde nelere dikkat edilmeli” sorusunu yanıtlayan Alp, tüm öğrencilere profesyonel bir destek almalarını önerdi.

TERCİH SÜRECİNDE ÖĞRENCİLERİN YANINDA

27 Temmuz’da başlayan ve 8 Ağustos’a kadar sürecek olan üniversite tercih günleri süresince Meridyen Eğitim Kurumları tercih çadırı 09:00-19:00 saatleri arasında açık olacak. Alanında uzman ve profesyonel ekibiyle tercih sürecini yürüten Meridyen Eğitim Kurumları, üniversite sınavına giren tüm öğrencilerin ÖSYM’nin sistemine girerek tercihlerini sonlandıracakları vakte kadar yol göstermeye devam edecek.

“MUTLAKA PROFESYONEL DESTEK ALSINLAR”

Sarıyer’de tercih danışmanlığı denilince akla Meridyen Eğitim Kurumları’nın geldiğini ve gördükleri teveccühten de çok memnun olduklarını ifade eden Abdullah Alp şunları söyledi; “Tercih yapmak için gelen öğrencilerimiz bize geldiklerinde mutlaka bir altyapı ile geliyorlar. Genellikle kendi istedikleri ve hayal ettikleri bölümler istiyorlar. Tercih sürecinde tanıdıklarından ya da yakınlarından değil kesinlikle profesyonel bir tercih destek ekibinden destek almaları gerekiyor.”

TERCİH YAPARKEN ÖNCELİKLE NELERE DİKKAT EDİLMELİ?

Bir öğrenci için tercih sürecinde nelerin belirleyici olabildiğine dair detayları da aktaran Alp; “Tercih danışmanlığı sürecimizde bize gelen öğrencilerden şunları belirlemiş olmalarını istiyoruz. Eğer özel üniversite tercih edilecekse ekonomik anlamda ne kadar bir bütçe ayrılabilir, İstanbul içinde bir üniversite tercih edecekse örneğin Sarıyer’den Tuzla’ya gidebilir mi, şehir dışı tercih edecekse barınma olanakları neler ve yine buna ne kadar bir bütçe ayırabilir… Şehir dışı yazan arkadaşlarımız gittiklerinde örnek veriyorum şöyle bir durumla da karşılaşabiliyorlar, Kocaeli diye yazıyor ama üniversitenin kampüsü ilin merkezinde değil de ilçelerinde olabiliyor. Dolayısıyla tercihin tam istenildiği gibi olabilmesi için tüm bu detaylara dikkat edilmesi gerekiyor” diye konuştu.

“ÖĞRENCİ YETENEKLERİNİN FARKINDA OLMALI”

Meridyen Eğitim Kurumları Kurucusu Abdullah Alp, bir öğrencinin kendisine en uygun mesleği bulma sürecinin tercihlere olan etkilerine de dikkat çekerek; “Profesyonel anlamda yapılacak bir tercihin en önemli kısmı ise ‘öğrencinin yetenekleri neler’ noktasında oluyor. Öğrenci kendisini o mesleği ‘yapabiliyor olarak’ hayal edebiliyor mu bunlara bakmalarını istiyoruz. Bizim şöyle bir sloganımız da var, üniversite sınavı önemlidir ama sizi üniversiteli yapacak asıl süreç tercih sürecidir. Yanlış bir tercih 4 yıl istemediği bir bölümü okuduktan sonra mesleğe atılan öğrencinin 40 yılına mal olur. İstemediği bir işi yapan kişi mutsuz olur” ifadelerine yer verdi.

“SARIYER’İN TERCİHLERİNİ DOĞRU YAPIYOR”

Alp sözlerine şöyle devam etti; “Sarıyer Merkez’de 4 yıldır olduğu gibi yine öğrencilerimize ücretsiz destek oluyoruz. Beşiktaş, Kağıthane, Üsküdar gibi çevre ilçelerden gelen insanlar da şimdi bir kardeşini, arkadaşını ya da yakını getiriyor. Öğrencilere desteğimiz ve tercih sürecinde doğru yönlendirmelerimizle sağ olsunlar bize teveccüh gösteriyorlar. Hiç kimse bizlerin yönlendirmesiyle açıkta kalmamıştır. Bu Meridyen Eğitim Kurumları için bir övünç kaynağıdır. Ev sahibi konumunda Sarıyer İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’müz gerekli izinleri alıyor, biz de bu bünyede tercihlerimizi gerçekleştirmiş oluyoruz. Tercih çadırımıza randevulu ya da randevusuz gelebilirler.”

“YANLIŞ TERCİH Mİ YAPMAK MI, MEZUNA KALMAK MI?”

Abdullah Alp, öğrenci için yanlış tercih yapmak yerine mezuna kalmanın daha olumlu bir süreç olabileceğinin altını çizerek “Tercih sürecinde sırf bir yeri yazmış olmak için yazmasınlar. İstemediği bir bölümü okumak yerine, açıkta kalmak arasındaki teraziyi iyi dengeleyebilecekse mezuna kalmak o kadar da kötü bir şey değildir diyoruz. Açıkta kalmak dünyanın sonu değildir! 1 yıl sonra üniversiteye gitmek hiçbir şey kaybettirmez. Bu süreçte öğrencinin her şeyi göz önünde bulundurarak bu dengeyi ailesiyle birlikte kurması gerekiyor. Mezuna bıraktığında ciddi anlamda çalışacak ve hedeflerine yoğunlaşacaksa başarıyı yakalar. Ancak mezuna kaldığında da yeterince çalışmayacağını biliyorsa vakit kaybetmesine gerek yoktur. Meridyen Eğitim Kurumları olarak yeni eğitim dönemimiz 31 Temmuz’da başladı. Hem 12. sınıflar hem de mezuna bırakan açık öğretim adayları YKS hazırlıklarına başladılar. Tüm öğrencilerimize başarılar dilerim” diye konuştu.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.