yok-itu-odul-verdi
1:07

YÖK’ten İTÜ’ye İki Ödül Birden

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yükseköğretim Akademik Yılı Açılış Töreni’nde verilen Üstün Başarı Ödülleri’nde İstanbul Teknik Üniversitesi, iki ödüle birden layık görüldü.

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ), 250. Yıl kapsamında gerçekleştirdiği çalışmalarla ilgi çekmeye devam ediyor. 2023-2024 Akademik Yıl Açılış Töreni’nde, Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından verilen YÖK Üstün Başarı Ödülleri’nde İTÜ’ye iki ödül birden verildi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi’nde yapılan törende İstanbul Teknik Üniversitesi, Dijital Türk Müziği Kütüphanesi projesi ve BeeHub platformuyla iki ödül birden kazandı.

İTÜ TMDK tarafından yürütülen Dijital Türk Müziği Kütüphanesi projesi Toplumsal Sorumluluk Ödülü’ne layık görülürken, “BeeHub” platformu Dijital Dönüşüm ve Büyük Veri Çalışmaları Ödülü’ne değer bulundu. İTÜ, Proje yürütücülerine ödülleri Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından takdim edildi. İTÜ Rektörü Prof. Dr. İsmail Koyuncu, “2023-2024 Yükseköğretim Akademik Yılı Açılış Töreni’nde verilen Yüksek Öğretim Üstün Başarı Ödülleri’nde İstanbul Teknik Üniversitesi olarak İki ödüle birden layık görüldük. Dijital Türk Müziği Kütüphanesi projemiz Toplumsal Sorumluluk Ödülü’nü, “BeeHub” platformumuz Dijital Dönüşüm ve Büyük Veri Çalışmaları Ödülü’nü aldı. Ödüllerimizi takdim eden Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve YÖK Başkanımız Prof. Dr. Erol Özvar’a çok teşekkür ederim” dedi.

İTÜ TMDK Dijital Türk Müziği Kütüphanesi hakkında

İTÜ TMDK Prof. Ercümend Berker & Prof. Ş. Şehvar Beşiroğlu Kütüphanesi, Arşiv ve Dokümantasyon Merkezi’nde muhafaza edilen 45 bin üzerindeki kıymetli materyal, Türk müziği kültür mirasının korunması amacıyla kataloglanarak dijitalleştirilmiştir. Böylece Türk müziğinin kaybolmaya yüz tutmuş kaynakları tek bir çatı altında toplanılmıştır. Hazırlanan proje sayesinde binlerce eser gelecek nesillere aktarılmıştır.

1 Aralık 2021’de başlayan ve 16 ay süren İTÜ TMDK Türk Müziği Kültür Mirasının Dijitalleştirilmesi Projesi çalışmaları 31 Mart 2023 tarihinde tamamlanmıştı. Tüm kaynaklar Türk Müziği Dijital Kütüphanesi http://tmdkarsiv.itu.edu.tr/ adresinden araştırmacıların erişimine sunulmuştu.

Beehub hakkında

İTÜ tarafından 2021’de geliştirilmeye başlanan ve 2022’de hizmete alınan Beehub Bütünleşik Büyük Veri Platformu, kurum verilerinin belirlenen aralıklarda (anlık, günlük, haftalık, aylık) izlenmesine, değerlendirilmesine ve yorumlanmasına olanak sağlamaktadır. Beehub, ileri dijital dönüşüm konusu olan büyük veri ekosisteminin bilimsel araştırma temelinde üretilmesini sağlamaktadır.

Beehub, İTÜ’nün dijital dönüşümüne oldukça önemli katkılar sunmaktadır. Bu platformda yer alan veriler, üniversitenin stratejik kararlarını desteklemek, kaynakları etkili bir şekilde yönetmek, öğrenci deneyimini iyileştirmek ve akademik performansı ölçmek için önemli bilgiler sağlamaktadır.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.