İstinye’de üzerinde 40 binanın bulunduğu 83 dönümlük arazi İETT’ye veriliyor!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Nisan ayı oturumunda Sarıyer İstinye ile ilgili çok önemli bir karar aldı. Taş Ocağı Mevkii olarak bilinen ve Sarıyer Belediyesi Ferahevler Şantiyesi olarak da kullanılan 388 ada 26-36 nolu parseller İETT Peron Alanı olarak İETT’ye tahsis edildi. Toplamı 82 bin 960 metrekarelik arazide, içinde mahalle sakinlerinin de yaşadığı 40 bina bulunuyor.

Sarıyer Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Bekir Batu, İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi’nde görüşülen İstinye ile ilgili çok önemli bir gelişmeyi açıklıyor. İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi 15 Nisan 2024 tarihli gündemine Sarıyer İstinye’deki 83 dönümlük iki parseli aldı. Taş Ocağı Mevkii olarak bilinen ve halen Sarıyer Belediyesi Ferahevler Şantiyesi olarak da kullanılan 388 ada 26-36 nolu parseller meclis kararıyla İETT’ye veriliyor. Gündemin 51. Maddesi olarak görüşülen teklifle söz konusu parseller İETT Peron Alanı olarak bu kuruma tahsis ediliyor.

82 BİN 960 BİN METREKARE ARAZİ

Emlak Şube Müdürlüğü’nün teklifiyle bu parseller üzerinde yer alan ve bir kısmında bölgedeki vatandaşların da yaşadığı toplam 40 bina İETT’ye geçecek. 36 nolu parsel 44 bin 360 metrekare büyüklüğünde, 26 nolu parsel ise 38 bin 600 metrekare büyüklüğünde. Toplam büyüklüğü 82 bin 960 metrekare olan iki parsel, Balabandere Caddesi’nden başlayıp Tarabya Final Okulları’nın arkasına kadar uzanıyor. Avşar Sokak, Çakır Sokak ve Şahin Sokak arasında kalan parseller Sadri Alışık Hoşgörü Parkı’na kadar gidiyor.

SARİYERGAZETESİ.COM/ ÖZEL HABER

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

2 Yorum

  1. 15 Nisan 2024, 22:07

    0 40 bina sahibi ne yapacak? Üç kuruş istimlak bedeli ile evsiz mi kalacaklar? Yoksa belediye onlara aynı bölgede takas mi teklif ediyor?

    Cevapla
    • Istimlak vatandaşın elindeki yer tapulu ise olur. Yer zaten belediyenin ki İETTye devrediyor. Oraya kaçak ev yapmış olanlara belediyenin herhangi bir borcu olmaz.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.