Sarıyer Yeniköy‘de 3 bin 720 metrekarelik tarla, İstanbul Sulh Hukuk Mahkemesi tarafından satışa çıkarıldı. 340 ada, 1 parsel üzerinde yer alan araziye tam 347 milyon 366 bin lira değer biçildi. İçinde 4 adet bina bulunan tarlanın satış süreci 18 Ekim 2025 tarihinde başlayacak.

Sarıyer Yeniköy Mahallesi’nde yer alan çok değerli bir arazi, mahkeme yoluyla satışa sunuldu. İstanbul Sulh Hukuk Mahkemesi Satış Memurluğu tarafından 2024/212 nolu dosyayla satılacak arazi tapuda 340 ada, 1 parsel üzerinde yer alıyor. 3 bin 720 metrekarelik tarla niteliğindeki arazi Deniz Sokak No:7, Kumsuyu Özgür Sokak No:11,13,15 adresinde bulunuyor.
TARLA İÇİNDE 4 ADET BİNA YER ALIYOR
Satış dosyasında araziyle ilgili şu bilgiler yer alıyor; “…Deniz Sokak No:7 kapı sayılı binanın dört kattan ibaret olduğu yaklaşık 30 yıllık binanın her bir katında birer daire olduğu, dairelerin salon, üç oda, mutfaktan oluşan binanın oturum alanı 96 metrekare ve üst katlarının 105 metrekare olduğu toplam inşaat brüt alanının 411 metrekare olduğu, elektrik, su ve doğalgaz tesisatlarının bulunduğu, binanın dışında depo olarak kullanılmış brüt alanı 21 metrekare olan müştemilat bulunduğu anlaşılmıştır. Kumsuyu Özgür Sokak No:15 kapı sayılı yapının çatılı tek kattan ibaret olduğu, elektrik, su ve doğalgaz tesisatlarının bulunduğu, yaklaşık 20 yıllık yapının salon ve üç odadan ibaret ayrıca bina bitişiğinde mutfak ve banyo-wc bölümü olduğu, bina brüt inşaat alanının 79 metrekare olduğu anlaşılmıştır. Kumsuyu Özgür Sokak No:13 kapı sayılı binanın çatılı üç kattan ibaret olduğu, elektrik, su ve doğalgaz tesisatların bulunduğu, yaklaşık 30 yıllık binanın oturumu 132 metrekare üst katları 140 metrekare ve toplam brüt alanının 412 metrekare olduğu anlaşılmıştır. brüt inşaat alanının 79 metrekare olduğu anlaşılmıştır. Kumsuyu Özgür Sokak No:11 kapı sayılı binanın elektrik, su tesisatlarının bulunduğu, yaklaşık 30 yıllık binanın toplam brüt inşaat alanının 180 metrekare olduğu anlaşılmıştır. Bu bina önünde 21 metrekare inşaat alanlı müştemilat bulunduğu, yine binanın yanında çekme katlı toplam inşaat alanı 80 metrekare bir bina olup ayrıca son kısımda tamamlanmamış %40 seviyesinde 31 metrekare inşaat alanlı kolon ve kirişli bölüm olduğu anlaşılmıştır…”
347 MİLYON 366 BİN LİRA DEĞER BİÇİLDİ
Mahkeme, söz konusu gayrimenkule tam 347 milyon 366 bin lira değer biçti. Arazinin birinci arttırması 28 Ekim 2025 tarihinde saat 11.55’te başlayacak, 4 Kasım 2025’te bitecek. Eğer ilk satışta araziye alıcı çıkmazsa 25 Kasım 2025’te ikinci satış işlemi başlayacak ve bu satış süreci de 2 Aralık 2025’te bitecek.
SARİYERGAZETESİ.COM/ BEKİR BATU/ ÖZEL HABER





