featured

Zeytinburnu’da AK Parti ile CHP arasında ağaç krizi!

service
0
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, aralarında Sarıyer’in de bulunduğu 4 ilçedeki arazilerini satma kararı aldı. Tarabya’da 573 metrekarelik konut arazisini satacak olan İBB, Zeytinburnu Kazlıçeşme Mahallesi‘ndeki Turizm ve Ticaret Alanı imarlı 6 bin 790 metrekarelik çok değerli arsayı da satışa çıkarıyor. AK Partililer; Kazlıçeşme‘deki arazide 20 yaş üzeri çok sayıda çam ağacı olduğu için satışa şerh koydu.

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi, Mayıs ayında geçirdiği kararla, İstanbul’da 4 ilçedeki çok değerli arazilerini satıyor. Hukuk Komisyonu, Altyapı Mesken ve Emlak Komisyonu -Temel Haklar Komisyonu tarafından hazırlanan müşterek raporda, Sarıyer, Zeytinburnu, Eyüpsultan ve Pendik‘teki bazı parsellerin satılmasına olumlu görüş verildi.

TARABYA’DAKİ 573 METREKARELİK ARAZİ HAK SAHİPLERİNE SATILACAK

Komisyon raporu İBB meclisinde oylanarak kabul edildi. Meclisten geçen kararda, Sarıyer Tarabya Mahallesi’ndeki 1617 ada, 10 nolu parselin, üzerinde yaşayan ve Tapu Kayıt Belgesi bulunan hak sahiplerine öncelikli olarak satılması kararlaştırıldı. Konut alanı imarlı parsel tam 1.819 metrekare ve bu arazide İBB’nin 573 metrekarelik hissesi bulunuyor. Kararda, burada hak sahibi olan vatandaşların yüzde 10’u peşin olmak üzere 5 yıla kadar taksitle satıştan yararlanması kabul edildi. Satılacak parsel içinde Fesleğen Çıkmazı yer alıyor, Söz konusu arazi, Muhtar Caddesi ile Ebliya Otu Sokak arasında bulunuyor. Arazide 5 bina mevcut.

KAZLIÇEŞME’DEKİ 6 BİN 790 METREKARELİK MİLYARLIK ARAZİ SATILACAK

İBB meclisinin kabul ettiği satış kararları içinde en değerli arsa Zeytinburnu Kazlıçeşme Mahallesi‘nde yer alan 6 bin 790 metrekarelik arazi. 3355 ada, 1 nolu parselin yüzde yüz sahibi İstanbul Büyükşehir Belediyesi. Turizm ve Ticaret Alanı imarlı milyarlık arazinin de satılması meclisten geçti. Abay Caddesi ile Kenndy Caddesi arasında kavşakta yer alan arazi gerek imar durumu gerekse konumu itibariyle milyarlık değere sahip. CHP’li meclis üyelerinin oylarıyla satışına onay verilen Zeytinburnu’daki bu arazi için AK Partililer muhalefet şerhi koydu.

AK PARTİLİLER “AĞAÇLARA ZARAR VERİLİR” DİYEREK ŞERH KOYDU

AK Parti’nin Kazlıçeşme’deki arsaya “ağaçlara zarar verilecek” gerekçesiyle şerh koyması dikkat çekti. Muhalefet şerhinde şu ifadelere yer verildi; “Rapor ekindeki listede yer alanı taşınmazlardan 4. sıradaki Zeytinburnu ilçesi, Kazlıçeşme Mahallesi’ndeki taşınmaz, üzerinde 20 yaşından fazla onlarca çam ağacının bulunduğu ve fiilen halkın dinlenme amaçlı olarak kullandığı bir alandır. Bu taşınmazın satışının yapılması ve üzerine İnşaat yapılması çok sayıda ağacın yok edilmesine ve yeşil alanın ortadan kaldırılmasına sebebiyet vereceğinden karara katılmıyoruz.”

Ancak bu şerhe rağmen arazinin satılması CHP’li meclis üyelerinin çoğunluk oylarıyla kabul edildi. Kabul edilen kararın altında CHP Sarıyer Belediye Meclis üyesi de olan; İBB Hukuk Komisyonu Başkanı Avukat Melendiz Dalyan İzgi‘nin ismi de yer aldı.

SARİYERGAZETESİ.COM/ BEKİR BATU/ ÖZEL HABER

 

Gözden Kaçmasın
thumbnail
Zeytinburnu’na 1 milyar 627 milyona öğrenci yurdu yapılacak
Haberi görüntüle

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

0/30 karakter

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.