deprem-egitimi-programi-sariyer
4.37

ADD Sarıyer’den deprem eğitimi programı

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Atatürkçü Düşünce Derneği Sarıyer Şubesi’nce düzenlenen programda eğitimci ve inşaat mühendisi Şevket Mehmet Oğuz, “Deprem ve Güçlendirme Eğitimi” üzerine konuştu.

Sarıyer İmam Hüseyin Cemevi Konferans Salonu’nda ADD Sarıyer Şubesi’nce “Deprem ve Güçlendirme Eğitimi” programı düzenlendi. Programın konuğu eğitimci ve İnşaat Mühendisi Şevket Mehmet Oğuz oldu. ADD Sarıyer Şube Başkanı Fahrettin Serdaroğlu, Sarıyer Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni ve İmtiyaz Sahibi Bekir Batu, CHP Sarıyer İlçe Kadın Kolları Başkanı Sunay Sevinç, meclis üyeleri, ADD Sarıyer Şubesi üyeleri ve Sarıyerli vatandaşların katılımıyla gerçekleşen programın ev sahipliğini Sarıyer İmam Hüseyin Cemevi Başkanı Musa Özcan yaptı.

“DEPREM ÖLDÜRMEZ, YETERSİZ BİNALAR ÖLDÜRÜR”

İnşaat Mühendisi Şevket Mehmet Oğuz, “Deprem ve Güçlendirme Eğitimi” programında deprem üzerine çok önemli konuları ele aldı. “Deprem öldürmez, yetersiz binalar öldürür” diyen Oğuz, İstanbul ilçesi genelinde ele aldığı deprem gerçeğinde Sarıyer’le ilgili de çok önemli detayları aktardı. Şevket Mehmet Oğuz, vatandaşların ilgiyle dinlediği ve oldukça verimli geçen konferansta “binalarımızı neden güçlendirmeliyiz” sorusuna başlıklar halinde yanıtlar verdi. 1998 deprem şartnamesinden önce yapılan binalardaki deprem riskleri, güçlendirme çeşitleri, binalarda yapılacak güçlendirme işleri nasıl yapılmalı, güçlendirme projesi yapımı esasları ve güçlendirmenin nasıl yapıldığıyla ilgili hazırladığı detaylı sunumla katılımcılara aktardı.

“GÜÇLENDİRME BİNANIN EN ÜST KATINDAN BAŞLAR”

İnşaat Mühendisi Şevket Mehmet Oğuz; “İstanbul’u bekleyen deprem felaketi öncesinde bir araya geldiğimiz bu konferansta sizlerle bir araya gelmekten mutlu oldum. Deprem konusunda bilinçlenmeli ve bu doğrultuda hareket etmeliyiz. ABD’de de deprem oluyor ancak hiç kimse bu nedenle hayatını kaybetmiyor. Türkiye’de yaşanan depremlerden sonra ise tablo ne yazık ki çok acıdır. Bunun önüne geçilebilmesi için özellikle İstanbul’da hasarlı binaların tespit edilerek güçlendirme yapılması gerekiyor. Çok katlı binalarda bu katların tamamının ortak bir kararla güçlendirmeyi yaptırması gerekir. Binalar içerisinde yaşayan insanlar tamamen boşaltılmadan güçlendirme yapılamaz. Güçlendirme binanın en üst katından başlar ki binanın zeminindeki yük hafifletilebilsin. Binaların depreme karşı dayanıklılığını arttıran güçlendirme yöntemleri ve projelendirme detaylı bir şekilde incelenmelidir. Deprem felaketinden haberdar olduğumuz kadar bu konularda da bilgi sahibi olmak bizlerin yaşamına çok şey katacaktır” diye konuştu.

“Deprem ve Güçlendirme Eğitimi” konferansının sona ermesinin ardından Sarıyer İmam Hüseyin Cemevi Başkanı Musa Özcan, Şevket Mehmet Oğuz’a çiçek takdim etti. Atatürkçü Düşünce Derneği Başkanı Fahrettin Serdaroğlu da katılımından ve faydalı bilgileri paylaşımından dolayı Oğuz’a teşekkür etti. Program günün anısına fotoğraf çekimiyle sona erdi.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.