Akşam bölgesel kar geçişleri bekleniyor!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İstanbul’da Pazartesi günü etkili olan ve Salı sabah saatlerinden itibaren mola veren kar yağışının bugün (26 Ocak 2022 Çarşamba) akşam saatlerinden (20.00) sonra Avrupa yakasında Boğaz çevresi ile Anadolu yakasında tekrardan etkili olması bekleniyor.

Beklenen yağışın yaşamı olumsuz etkileyebilecek derecede yoğun olmayacağı, bölgesel olarak kuvvetli geçişler yaşanabileceği tahmin ediliyor. Kar yağışının Perşembe öğle saatlerinden itibaren bölgemizi terk etmesi beklenirken, dondurucu soğukların Cuma sabahına kadar etkili olmaya devam etmesi bekleniyor.

İSTANBUL’DA KAR SEFERBERLİĞİ

İBB, İstanbul’da pazartesi akşamı etkili olan yoğun kar ve tipi nedeniyle kapanan yolları sorumluluk alanı tanımına bakmadan açtı. 55 bin tonun üzerinde tuzun kullanıldığı çalışmalarda görevli personel ve İstanbullulara 150 bin kumanya ve mobil malzeme dağıtımı gerçekleştirildi. Yolda kalan 517 araca çekici ve vinçler ile müdahalede bulunulurken, 250 vatandaş tahliye edildi. Metrobüs seferlerinin aralıksız sürdüğü toplu ulaşımda metro seferlerinin 02.00’ye kadar uzatılması kararı alındı. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, gece saatlerinde yeniden başlayacağı tahmin edilen etkili kar yağışına karşın İstanbulluları yapılan uyarıları dikkate alma çağrısında bulundu.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.