Balıkçılara kira şoku!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Milli Emlak Müdürlüğü, Büyükdere’de sandal ve kayıklarını kıyıya bağlayan balıkçılardan tam 743 bin lira kira (ecrimisil) istedi.

Büyükdere Balıkçılar Derneği Başkanı Ruşen Yazıcı, ‘Sandallarımızı satsak bu parayı ödeyemeyiz’ diyerek karara itiraz etti. Yazıcı; “ Geçtiğimiz dönem 33 bin lira kira öderken şimdi neden 22 kat fazla para isteniyor, anlayamadık” diye tepki gösterdi.

Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü bünyesindeki Avrupa Yakası Milli Emlak Dairesi Başkanlığı, Sarıyer Büyükdere’deki balıkçıklara tam 743 bin lira kira borcu çıkardı. Büyükdere Merkez’de Ali Yılmaz Parkı’nın hemen yanındaki deniz kenarına kayık ve sandallarını çeken balıkçılara 2015-2020 dönemleri için tam 743 bin 528 lira ecrimisil borcu (işgaliye kullanım bedeli) çıkarıldı.

Milli Emlak’tan;  Büyükdere Balıkçılar Derneği’ne gönderilen yazıda, yüzölçümü 4 bin 350 metrekare olan 1 nolu parselde hazineye ait 900 metrekarelik alanın kayıkhane (sandal-kayık çekek yeri) olarak kullanıldığı ifade edildi. Kurum, 5 Şubat 2015 ile 4 Şubat 2020 tarihleri arasını kapsayan 5 yıllık süre için balıkçıların kendilerine 743 bin 528 lira ecrimisil bedeli ödemelerini istedi. Milli Emlak’tan gelen fahiş borç yazısı, Büyükdere’deki balıkçıların tepkisini çekti.

YAZICI; “KAYIKLARIMIZI SATSAK ÖDEYEMEYİZ”

Milli Emlak’tan gönderilen yazıyı polis karakolundan teslim aldığını söyleyen Büyükdere Balıkçılar Derneği Başkanı Ruşen Yazıcı, yaşanan sıkıntıyı Sarıyer Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Bekir Batu’ya anlattı. Yazıcı; “Biz buradaki sandallarımızı satsak bu parayı ödeyemeyiz. Buradaki kayıklar pahalı ve lüks sandallar değil. Pek çoğunun durumu belli. Biz burası için 2010-2015 yılları arasında Milli Emlak’a 33 bin 808 lira ecrimisil ödemiştik. Şimdi nasıl oldu da bu para 22 kat arttı, 743 bin 528 liraya çıktı. Bunu anlamak mümkün değil. Bu yanlışlığın en kısa zamanda düzeltilmesini ve yetkililerin bu yanlış hesaptan dönmesini istiyoruz” dedi.

“900 DEĞİL, 450 METREKARE KULLANIYORUZ”

Kendilerine gönderilen yazıda, balıkçıların 900 metrekarelik bir alanı kullandıklarının yazıldığını ancak gerçekte bunun 450 metre olduğunu söyleyen Yazıcı, haksızlığın giderilmesi için Milli Emlak Müdürlüğü’ne itiraz dilekçesi verdi. İtiraz dilekçesinde daha önce aynı yere ödenen kira dekontlarını ekleyen Yazıcı, “Bu ayıbın en kısa sürede düzeltilmesini istiyoruz. Aksi halde Büyükdere’deki balıkçılarımız bu parayı asla ödeyemez, balıkçılarımız arasında sıkıntılar yaşanır” diye konuştu.

Dernek Başkanı Ruşen Yazıcı’nın itirazından sonra Milli Emlak Müdürlüğü, balıkçıların Büyükdere’de ne kadar alanı kullandıklarını yeniden tespit etmek ve güncel bir çalışma yapmak için harekete geçti.

ALİ YAZICI; “DEVLETİMİZ SORUNA EL ATMALI”

Büyükdere Muhtarı Ali Yazıcı, Büyükdere Balıkçılar Derneği’ne gönderilen fahiş ecri misil konusunda devletin ilgili kurumlarının gerekeni yapacağına inandığını söyledi. Muhtar Yazıcı; “Büyükdere’de hiçbir balıkçımız bu parayı ödeyemez. Ailelerimiz bu parayı ödeyecek durumda değil. Buradaki yanlışlık ve yanlış hesaplama giderilerek sorunun çözülmesi gerekiyor. Sarıyer Gazetesi aracılığıyla yetkilileri bu meseleyi çözmeye davet ediyorum.” diye konuştu.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.