Başpınar: “Hacı Mehmet Şalgamcıoğlu Ortaokulu Yalnız Değildir!”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İstanbul Valiliği tarafından yıkım kararı çıkartılan Baltalimanı’ndaki Behçet Kemal Çağlar Anadolu Lisesi öğrencilerinin Darüşşafaka’daki Mustafa Kemal Anadolu Lisesi’ne kaydırılması planlanmıştı. Ancak dün akşam alınan bir son dakika kararıyla öğrencilerin bu okula değil yine Baltalimanı’ndaki Hacı Mehmet Şalgamcıoğlu Ortaokulu’na kaydırılması kararlaştırıldı.

Fakat alınan bu karar okulun küçük olması ve fiziki yeterliliğin eksik olması nedeniyle Hacı Mehmet Şalgamcıoğlu Ortaokulu’ndaki öğrenciler ve velilerin tepkisini çekti. MHP Sarıyer İlçe Başkanı Hakan Başpınar, Hacı Mehmet Şalgamcıoğlu Ortaokulu’ndaki öğrenci ve velilere sahip çıkarak alınan karara tepki gösterdi.

Hakan Başpınar konuyla ilgili olarak bir basın açıklaması yayınladı. İşte Başpınar’ın o açıklaması:

“Hacı Mehmet Şalgamcıoğlu Ortaokulu, Armutlu ve Baltalimanı sakinlerinin çocuklarının öğrenim gördüğü küçük bir ortaokul. Bu okulun öğrencileri akıllı tahta, bilgisayar laboratuvarı, müzik odası, teknoloji tasarım odası, basketbol sahası, futbol sahası olanaklarına sahip. Temizlik ve güvenlik konusunda oldukça iyi ve yıllar içinde başarısını arttırarak gelişen önemli okullarımızdan bir tanesi.

Her şey yolundaymış gibi görünen okul, neden sesini duyurmak istiyor? Çünkü belirsizlik ve düzensizlik okulların açılmasına birkaç gün kala velileri ve öğrencileri huzursuz ediyor!

Deprem tehlikesi nedeniyle yıkım kararı alınan Behçet Kemal Çağlar Anadolu Lisesi, Mustafa Kemal Anadolu Lisesi binasına ikili eğitim öğlenci grubu olarak kaydırıldı. Alınan kararla Behçet Kemal Çağlar Anadolu Lisesi 14:00 – 19:40 arasında eğitim-öğretime devam edecekti. Öğleden sonra öğrencilerin dershaneye gidemeyeceği, pandemi koşullarında okul paylaşımının hijyen açısından sıkıntı yaratacağı düşünülerek karardan vazgeçildi.

Ancak; Behçet Kemal Çağlar Anadolu Lisesi bina sorununun müstakil bir bina bulunarak çözmenin doğru olacağı Sarıyer Kaymakamı Mehmet Özer tarafından belirtilmiş bunun yanında daha önce Behçet Kemal Çağlar Anadolu Lisesi’nin Hacı Mehmet Şalgamcıoğlu Ortaokulu binasına taşınması düşünüldüğünde İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Özcanlar tarafından kapasitesinin uygun olmadığı belirtilmesine rağmen;
okulların açılmasına iki gün kala Behçet Kemal Çağlar Anadolu Lisesi’nin, Hacı Mehmet Şalgamcıoğlu Ortaokulu’na ikili eğitimde sabahçı olarak gelmesi, Hacı Mehmet Şalgamcıoğlu Ortaokulu’unda öğlenci olması düşünülmüştür.

Bu durum karşısında Hacı Mehmet Şalgamcıoğlu Ortaokulu veli ve öğrencileri şu soruları soruyor ve sesini duyurmak istiyor.

Hacı Mehmet Şalgamcıoğlu Ortaokulu, öğlenci olduğunda 11 – 14 yaşlarındaki gelişme dönemindeki çocukların eve akşam 19:30’dan sonra gitmeleri velileri ve öğrencileri kaygılandırıyor. Ancak alınan karar lise öğrenci ve velilerinin kaygısını giderecek yönde verilerek KENDİ OKULUMUZDA öğlenci olmamız isteniyor, neden?

Nitelikli proje okulu öğrenci velilerinin dershaneye nasıl gidecekleri endişesi ön plana alınırken, Hacı Mehmet Şalgamcıoğlu Ortaokulu velileri devlet tarafından açılan ücretsiz destekleme ve yetiştirme kurslarına katılacak öğrencilerin bu imkândan faydalanamaması konusunda endişeleniyor bunun ön plana alınmasını talep ediyor.

Pandemi döneminde okul paylaşımının Hacı Mehmet Şalgamcıoğlu Ortaokulu öğrencileri için ne kadar güvenli olduğu konusunda endişeleniyor.

Gelişme döneminde olan öğrencilerin iki yıldır pandemiden dolayı okul imkanlarını kullanamadığı bilinmekte, bu imkanlardan faydalanmanın önemli olduğu bir dönemde bilgisayar laboratuvarı, müzik odası v.b. (lise geldiğinde ortaokul öğrencilerinin ihtiyaçları arka plana atılarak normal sınıflara dönüşecek olan sınıflar) imkanlarından faydalanamayacağı endişelendiriyor.

Pedogojik açıdan, ders saatleri açısından lise ve ortaokulun aynı binayı paylaşmaları konusunun 2019-2020 Eğitim- Öğretim yılında Özdemir Sabancı Lisesi ve Hacı Mehmet Şalgamcıoğlu Ortaokulu tarafından deneyimlenerek olumlu sonuç alınmadığı yarım dönemde iptal edildiği bilinmesine rağmen alınan kararın Hacı Mehmet Şalgamcıoğlu veli ve öğrencileri üzerinde KENDİ OKULUNDA baskı ve kaygı oluşturduğu açıktır.

Biz Hacı Mehmet Şalgamcıoğlu Ortaokulu öğrencileri ve velilerinin yalnız olmadıklarını ve bu konunun sonuna kadar takipçisi olacağımızı kamuoyuna saygıyla duyururuz.”

Milliyetçi Hareket Partisi Sarıyer İlçe Başkanı
Hakan BAŞPINAR

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

2 Yorum

  1. Kesinlikle kızımın gec saatlerde evde olmasını istemiyoruz ayrıca müzik resim ve bilgisayar sınıflarının kapatılmasına karşıyım ikili eğitim olmaz olamaz bu pandemide pis sınıflara girmeye hazır değiliz😢

    Cevapla
  2. 4 Eylül 2021, 23:05

    Evet Lise velileri kendi cocuklarinin durumuyla ilgili endiselerini dile getirdi medyaya yansidi ve sonucunda aslinda ayni endiseler bizim icin gecerli cunku bizim cocuklarimiz daha kucuk ve lise bize misafir olarak geliyor

    Cevapla
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.