Beykoz Belediyesi’nden köpek açıklaması

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Beykoz Belediyesi, Uskumruköy’de ormanlık alanda sokak köpeklerini taşıyan araca hayvanseverlerin tepki göstermesiyle kısa sürede sosyal medyada gündeme oturan görüntülerle ilgili resmi Twitter hesabından açıklamada bulundu.

Beykoz Belediyesi resmi Twitter hesabından yapılan paylaşımda şu ifadelere yer verildi:

Hayvansever vatandaşlarımızın şefkat ve merhamet duygularını sömürmek ve Türkiye’ye örnek olacak çalışmalarımıza gölge düşürmek amaçlı kötü niyetli bir kampanya yürütülmektedir.

Beykoz’da yaklaşık 30 bin sokak köpeği bulunmaktadır. Bu köpekler ne yazık ki kötü şartlarda yaşamaktadır. Kimi farklı ilçelerden Beykoz’a gelmiş ya da bırakılmış, kimi kısa süre önce evcil hayvanken sorumluluğunun fazla gelmesi sebebiyle sahipleri tarafından terk edilmiştir.

Bu hayvanların şartlarını iyileştirmek ve sokaklarımızı daha güvenli hale getirmek için kısa süre önce Beykoz Hayvan Rehabilitasyon Merkezi’ni açtık. Modern bir hayvan hastanesi olan merkezimizin yanına da canlarımızın güvenle yaşaması için Doğal Yaşam Alanı kurmaya başladık.

Doğal Yaşam Alanı 320 dönüm olacak. Burada küçük hayvan grupları için ayrı alanlar olacak. Tüm bakımları, yiyecekleri 365 gün boyunca sağlanacak. İsteyen vatandaşlarımız bu canları sahiplenebilecek. İsteyen dernek beslemelerini burada yapabilecek.

Merkezimiz açılmadan önce sokak hayvanlarını tedavi için Sarıyer’deki Kısırkaya Sahipsiz Hayvan Geçici Bakımevi’ne götürüyorduk. Merkezimiz açıldıktan sonra da, tedavileri Kısırkaya’da başlamış ya da acil kapasitemizi aşan vakaları Kısırkaya’ya götürmeye devam ediyoruz.

Söz konusu görüntüler Sarıyer Kısırkaya’ya yapılan bu sevk esnasında çekilmiştir. Aşağıdaki iki görselde, bu araçta bulunan hayvanların mikroçip numaralarından, alındıkları bölgeye ve teşhislerine kadar tüm bilgiler bulunmaktadır.

Sevk esnasında aracın arkasından olağan dışı sesler gelince durulmuş ve arka bölme kontrol edilmiştir. Tam bu esnada video kaydı gerçekleştirilmiştir. Mesai arkadaşlarımız durumu idrak edememiş ve herhangi bir polemiğe girmekten kaçınmışlardır.

Dünden beri sadece bu birkaç saniyelik video üzerinden, kurumumuzdan herhangi bir bilgi alınmadan yargısız infaz ile karalama kampanyası yürütülmektedir. Tek bir odaktan başlatılan kampanyaya ne yazık ki bazı gazeteciler de meslek etiğine sığmayacak şekilde alet olmuştur.

1) 30 bin köpeği bulunan ve her gün yüzlerce yeni yavrunun doğduğu bir ilçe, 10 köpeği başka bir ilçeye götürerek ne elde edebilir?

2) Amacı 10 köpeği göndermek olan kötülük dolu bir zihniyet bunu bu yolla mı yapar?

3) Beykoz’un her köşesine besleme noktaları koyan, karda kışta dahi canlarımızı aç bırakmayan biz, bu yargısız infazı başlatan karanlık odaklardan daha mı az hayvanseveriz?

4) Sarıyer Hayvan Bakımevi’ne giden bir araç hangi amaçla takip edilir?

5) Araç seyir halindeyken arkadan gelen olağan dışı ses ile kayda giriş arasında nasıl bir bağlantı vardır?

6) Bu karalama kampanyası neden Doğal Yaşam Alanı’nı yapmaya başladığımız süreçte ortaya çıkmıştır?

Bu soruların cevaplarını vatandaşlarımızın takdirine bırakıyoruz. Biz, hayvansever vatandaşlarımızın merhamet dolu duygularını sömürerek rant kapısı oluşturan odakların tüm karalama kampanyalarına karşın, Beykoz’daki canlarımıza sahip çıkmaya devam edeceğiz.

Sizleri de sokaklarda çaresiz yaşayan hayvanlarımızı sömüren bu zihniyete ve gruplara karşı çıkmaya davet ediyoruz.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.