Bilmece Pazar akşamı çözülüyor!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

…Ve büyük gün geldi çattı.

Sarıyer’de 15 yıllık Şükrü Genç döneminin sonuna gelindi. Bu pazar Sarıyer’in yeni belediye başkanı belli olacak. Şükrü Genç, bir dönem daha kazanabilecek mi, Mustafa Oktay Aksu başkanlık koltuğuna oturabilecek mi, Sarıyer’de AK Belediyecilik dönemi başlayabilecek mi, Sarıyer’de sürpriz bir isim kazanabilecek mi? 15 milyarlık belediye bütçesini 5 yıl boyunca kim yönetecek?

İşte tüm bu soruların cevabı bu pazar akşamı belli olacak.

Haliyle heyecan dorukta…

Sokağın tek gündemi bu. İki gün boyunca seçimi, sonrasında da geçimi konuşmaya devam edeceğiz… Olayın bir de İstanbul ayağı var. İmamoğlu mu Kurum mu? İlçelerde yaşanan seçim yarışının gölgesinde kalsa da İstanbul sonuçları da merak konusu…

Dönelim Sarıyer’e…

Sarıyer’de her ne kadar çok sayıda balon anketler yapılsa da tüm anketlerin ortak noktası seçimin 3 isim arasında geçeceği… Bağımsız Belediye Başkan Adayı Şükrü Genç, CHP’nin adayı Mustafa Oktay Aksu ve AK Parti’nin adayı Hüseyin Coşkun... 22 aday arasında en iddialı isimler bunlar…

Oy potansiyeli düşük partilerin alacağı oylar da bu isimler arasındaki dengede önemli bir rol oynayacak. Kimi partilerin az oy alması ya da fazla oy alması bu üçlü arasındaki rekabetteki dengeleri bozabilecek.

Sarıyerliler’in aylardır yaşadığı seçim çilesi ve pankart kirliliği pazartesiden itibaren ortadan kalkacak. Sarıyer artık gerçek gündemine dönecek. Vatandaşlarımız yine tapu- mülkiyet, otopark, trafik, işsizlik gibi pek çok sorunla boğuşmaya devam edecek.

Sarıyer’in yeni belediye başkanı şayet makamı hak eden birisi olursa, ilçemiz derin bir nefes alacak. Aksi halde Sarıyer’de aynı tas aynı hamam her şey kaldığı yerden devam edecek.

Oysa Sarıyer’in değişime, yeniliğe ve vizyona ihtiyacı var. Bunu ancak genç beyinler ve vizyon sahibi kişiler yapabilir. Bu yüzden bu seçimde verilecek her oy çok değerli… Sarıyer’de ayrımcılığa, liyakatsızlığa son verecek, belediyeciliği ve Sarıyer’in sorunlarını iyi bilen kişilere ihtiyaç var. Proje üretebilen, gençlere, kadınlara değer veren bir isme ihtiyacımız var. Reklam peşinde değil hizmet peşinde koşan başkanlara ihtiyacımız var.

Herkesi kucaklayabilen, herkese eşit ve adil davranabilen kişilere ihtiyacımız var. Partisi değil insanlığı ve başarısı ile öne çıkan kişilere ihtiyacımız var. Sarıyer’i seven, Sarıyer insanına değer veren ve ilçemizin sorunlarıyla dertlenen başkanlara ihtiyacımız var.

İşte bu seçim belki de tüm bu arayışlarımızı karşılayacak bir seçim olacak.

SARIYER OLAY ve SARIYER GAZETESİ olarak bu süreçte; gazetecilik mesleği adına oldukça başarılı ve gurur duyulacak bir yayın politikasına imza attık. Adeta tüm adayların sesleri olduk. Çok sayıda adayla röportajlar yaptık, bugüne kadar basında hiçbir şekilde çıkmamış, görüşlerini anlatma imkanı tanınmamış partililerin adaylarının da sesi olduk. Asla ticari bir kaygı gütmeden, reklam beklentisi içine girmeden olabildiğince herkese gazetelerimizde ve internet sitemizde yer vermeye çalıştık. Tek amacımız, çıtası her geçen gün düşen meslek itibarımızı hiç değilse kendi bölgemizde korumak ve yüceltmek. Bunu da ciddi oranda başardığımıza inanıyorum. Zira basın her türlü siyasi yapılanmanın üzerinde olmalı ve halk adına kamuyu denetleyen bir misyon edinmeli. İnanıyorum ki bizler görevimizi en güzel şekilde yapıyoruz. Bundan sonra da “Kimsenin kılıcını sallamadan” yapmaya devam edeceğiz… Bize inanan, bizi takip eden tüm okuyucularımıza teşekkür ediyorum.

Sarıyer Gazetesi olarak tüm belediye başkan adaylarımıza, tüm muhtarlarımıza ve muhtar adaylarına, meclis üyesi adaylarına başarılar dileriz. Bu seçim demokrasinin kazandığı ve Sarıyer’in kazandığı bir seçim olsun. Huzur içinde, şölen içinde ve güven içinde yapacağımız bir seçim olsun…

Pazartesi kazanan birileri değil, SARIYER olsun!

SARIYER OLAY ve SARIYER GAZETESİ İMTİYAZ SAHİBİ & GENEL YAYIN YÖNETMENİ BEKİR BATU YAZDI;

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.