Büyükdere’deki belediye binası yeniden kiraya çıkarıldı!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Sarıyer Belediyesi’ne ait Büyükdere’deki eski İmar Müdürlüğü’nün bulunduğu 4 katlı bina ihaleyle kiraya verilecek. 6 yıllığına kiraya verilecek olan binanın ihalesi 2 Eylül’de yapılacak. 4 milyon 323 bin lira muhammen bedel belirlenen bina için 129 bin lira geçici teminat isteniyor.

Sarıyer Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Bekir Batu’nun ulaştığı bilgilere göre, Sarıyer Belediyesi Encümeni Büyükdere’deki eski belediye binasını ihaleyle kiraya çıkardı. Uzun yıllar İmar Müdürlüğü olarak kullanılan 4 katlı bina 2 Eylül Perşembe günü saat 11.30’da yapılacak ihale ile kiraya verilecek.

6 YILLIĞINA KİRAYA VERİLECEK!

Büyükdere  Mahallesi 84 Pafta, 555 Ada, 1 Parsel üzerinde yer alan bina; bir zemin kat, iki normal kat, bir çatı katı olmak üzere toplam 4 kattan oluşuyor. Zemin kat 322, 1. normal kat 283, 2. normal kat 295, çatı katı ise 233 metrekare. Brüt kullanım alanı 1.133 metrekare olan binayla ilgili ihale kararı, 5 Ağustos 2021 tarihli encümen toplantısında alındı. 279 sayılı karar gereğince binanın 2 Eylül 2021 tarihinde ihale edilmesi kararlaştırıldı. Binaya 4 milyon 323 bin 600 lira muhammen bedel biçilirken, 129 bin 708 lira da geçici teminat belirlendi. İhaleye katılmak isteyenler 2 bin lira ödeyerek Emlak ve İstimlak Müdürlüğü’nden şartnameyi temin edebilecek.

BİNA KADERİNE TERK EDİLMİŞTİ!

Sarıyer Belediyesi’ne ait bina, belediyenin SGK’ya olan borçları yüzünden bu kuruma teklif edilmiş, ancak bu teklif kabul edilmemişti. Belediye tarafından ihaleyle kiraya çıkarılan bina, 3 Mayıs 2018 tarihinde Belediye Başkanı Şükrü Genç’in hemşehrisi Giresunlu iş adamı Hüseyin Konak‘a ait Sepetim Gıda İnşaat isimli şirkete verilmişti. Binayı aylık 39 bin liradan 10 yıllığına kiralayan Konak bu süre zarfında binaya girmemiş, bina kaderine terk edilmişti. Yıllardır çürümeye bırakılan bina bakımsızlıktan harabeye dönmüştü. Şimdi 2 Eylül’de yapılacak ihaleyle bina yeni kiracısına kavuşacak. Binanın eski kiracısından belediyeye ne kadar borç bırakıldığı ve bu borcun nasıl tahsil edildiği konusunda bir açıklama yapılmadı.

Bina uzun yıllar İmardan Sorumlu Belediye Başkan Yardımcıları Sezai Büyükdurmuş, Ali Usta ve Sevgi Atalay’a makam olarak da hizmet vermişti. Sarıyer Gazetesi‘ne açıklama yapan belediye içindeki bir kaynak ihaleyle 2 iş insanının ciddi bir şekilde ilgilendiğini söyledi.

SARİYERGAZETESİ.COM- BEKİR BATU- ÖZEL HABER

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.