cayirbasi-dernegi-kermes
1:16

Çayırbaşı’nda kermes coşkusu

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Çayırbaşı Sosyal Yardımlaşma, Dayanışma ve Kültür Derneği’nin düzenlediği “Atma Değerlendir Kermesi” başladı. Davullu zurnalı açılış coşkulu anlara sahne olurken, mahalle sakinleri kermese büyük ilgi gösterdi.

Çayırbaşı Sosyal Yardımlaşma, Dayanışma ve Kültür Derneği’nce ilk kez gerçekleştirilen Atma Değerlendir Kermesi davul-zurna eşliğinde coşkulu anlara sahne olarak açıldı. Çayırbaşı’ndaki dernek binasının önündeki alanda açılan kermes 25-26-27 Haziran tarihlerinde gerçekleşecek. 3 gün sürecek kermese ilginin şimdiden yoğun olduğunu ve derneklerinden vatandaşların bu tür etkinlikleri talep ettiklerini belirten Çayırbaşı Sosyal Yardımlaşma, Dayanışma ve Kültür Derneği Başkanı Şeref Aksak duygu ve düşüncelerini paylaştı.

“ÇAYIRBAŞI’NIN DERNEĞİ OLARAK ETKİNLİKLERİMİZ SÜRECEK”

Sarıyer Gazetesi aracılığıyla Sarıyerlilere seslerini duyurduklarının altını çizen Aksak şunları söyledi; “Bundan böyle ihtiyaç duyuldukça mahallemizde bu tür etkinlikler yapma gayreti içerisinde olacağız. Pandemiden dolayı uzun bir süredir etkinlik yapamamıştık. Derneğimiz her zaman tüm halkımıza açıktır. Ne gerekiyorsa yapmaya hazırız. Kermeste mahallemizdeki kadınların ve semtimiz dışından gelen kadınların el emeği göz nuru ürünleri yer alıyor. Öte yandan atma değerlendir diyerek ikinci el ürünleri de satışa çıkardılar. Tabi ki olmazsa olmaz ev yemeği lezzetleri, poğaça, gözleme, kek, börek de var. Sarıyer’deki herkesi 3 gün sürecek bu kermese bekliyoruz. Bizler ilkini gerçekleştirdiğimiz bu kermesimi geleneksel bir hale getirmek de istiyoruz. Sarıyer Gazetesi İmtiyaz Sahibi ve Genel Yayın Yönetmeni Bekir Batu ile Haber Müdürü Rukiye Ay’a katılımlarından dolayı da ayrıca teşekkür etmek isterim.”

EL EMEĞİ GÖZ NURU ÜRÜNLER SATIŞTA

Çayırbaşı Sosyal Yardımlaşma, Dayanışma ve Kültür Derneği’nce düzenlenen kermeste kadınlar el emeği göz nuru olarak ürettikleri ürünlerini satışa çıkardılar. Kolyeden bilekliğe, çantadan taş boyamaya, amigurumiden ev aksesuarlarına kadar sayısız ürün kermeste görücüye çıktı. Kermeste yer alan kadınlar Sarıyer Gazetesi’ne konuşarak, emek vererek ürettikleri ürünlerinin vatandaşların beğenisine sunma fırsatını Çayırbaşı Sosyal Yardımlaşma, Dayanışma ve Kültür Derneği’nden buldukları için mutlu olduklarını söylediler. Hem ev ekonomilerine katkı hem de ürettikleri ürünlerin değer bulması açısından bir araya geldikleri bu etkinliğin kendileri için çok anlamlı olduğunu da belirttiler.

MAHALLE SAKİNLERİ KERMESE İLGİ GÖSTERDİ

Çayırbaşı’nda bugün başlayan ve davul zurna sesleri eşliğinde açılışı yapılarak mahalle sakinlerinin de dikkatini çeken kermeste renkli anlar yaşandı. Çayırbaşı sakinleri mahallelerinde bu tür etkinliklerin artarak devam etmesini istediklerini Çayırbaşı Sosyal Yardımlaşma, Dayanışma ve Kültür Derneği Başkanı Şeref Aksak’a söyleyerek, çalışmalarından ötürü teşekkür ettiler. Kermes 25-26-27 Haziran tarihlerinde gün boyunca sürecek.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.