Çayırbaşı’nda Sosyal Hizmetler Merkezi açılışı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Çayırbaşı’nda yer alan Sarıyer Sosyal Hizmet Merkezi’nin açılışı yoğun bir katılımla düzenlenen programla gerçekleştirildi.

Sarıyer’e kazandırılan Sarıyer Sosyal Hizmetler Merkezi’nin açılışı yoğun bir katılımla gerçekleştirildi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’yla başladı. Programa Sarıyer Kaymakamı Mehmet Özer, AK Parti Sarıyer İlçe Başkanı Halil İbrahim Kurşun, AK Parti Sarıyer İlçe Başkan Yardımcıları, Sarıyer Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Coşkun, AK Parti Sarıyer Eski İlçe Başkanı Hüseyin Cevahiroğlu, AK Parti Sarıyer Belediye Meclis Üyeleri, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı.

“EMEĞİ GEÇEN HERKESE TEŞEKKÜR EDİYORUZ”

Ardından programın açılış konuşmasını Sarıyer Kaymakamı Mehmet Özer yaptı. Özer konuşmasında şunları söyledi; “Bu bizim için çok güzel bir gün, ilçemizde devletimizin şefkatli elini vatandaşlarımıza ulaştırmak üzere açılmış gönüllere dokunmak üzere getirmiş olduğu sevinci hep birlikte yaşıyoruz. Bundan dolayı emeği geçenlere ve katılımınızla bu güzel günümüzü paylaşmanızdan dolayı herkese teşekkür ediyoruz. Sayın Bakanım, Sosyal Hizmetler ilçemizde açılmadan önce vatandaşlarımız Kağıthane ilçesine gidiyordu. Bu konuda sayın ilçe başkanımızın gayretleri, kurumun değerli elemanlarının girişimiyle bu kurumun Sarıyer’e kazandırılmasının haklı gururunu yaşıyoruz. Bundan sonraki süreçte vatandaşlarımız Kağıthane yerine Sarıyer’de bu hizmete kavuşmuş olacaklar.

“HİZMET SARIYER’İN AYAĞINA GELDİ”

AK Parti İstanbul Milletvekili Abdullah Güler; “AK Parti yönetimi olarak Sosyal Hizmetler Merkezlerinin faaliyete geçmesi çok önemlidir. Artık hizmet Sarıyer halkımızın ayağına gelmiş durumda. Değerli İlçe Başkanımıza, sayın Kaymakamımıza ve sayın bakanımıza şükranlarımı sunuyorum. Zor günlerden geçiyoruz. Pandeminin getirdiği hem ekonomik hem de sosyal sıkıntıları yaşıyoruz. Bizlere düşen sorumluluklar var. Çevremizdeki ihtiyaç sahibi insanlara yardım etme ve onların gönüllerini alma konusunda büyük sorumluluklar düşüyor” dedi.

“HİÇ KİMSE KENDİSİNİ YALNIZ VE ÇARESİZ HİSSETMESİN”

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakan Yardımcısı Av. İsmail Ergüneş; “Ülke genelinde yaygınlaştırdığımız hizmet ağının Sarıyer’e de ulaşmasının mutluluğunu birlikte yaşıyoruz. AK Parti kurulduğu günden bu yana eğildiği sorun alanında yeni Türkiye’nin umudu ve heyecanıdır. Bu heyecanı yaşadığımız her hizmette yeniden yaşıyoruz. İnsanlarımızın yüzünü güldüren her hizmet bizim için gurur vesilesidir. Büyüyen, gelişen ve kalkınan Türkiye’nin gücünü sosyal hizmet ve politikalarda attığımzı adımlarla görüyorsunuz. 20 yıldır kesintisiz devam eden bu hizmet koşusunun hedefi mutlu bir Türkiye’dir. Yaptığımız her hizmet milletimizle birlikte bizi de mutlu ediyor. bizim için başarının ölçüsü bu ülkenin her ferdinin evinde ve işinde mutlu olmasıdır. Hiç kimsenin kendisini yalnız ve çaresiz hissetmemesidir. Türkiye dünyayla birlikte hızlı bir değişim geçiriyor. Bu değişimden en hızlı etkilenen kurumun ise aile olduğunu biliyoruz. Biz sosyal hizmetlerle aileyi bir hareket noktası olarak aldık. Aileyi bir çözüm birimi olarak kabul ediyoruz. Attığımız hizmet adımlarının hedefi aile kurumunun güçlü bir şekilde ayakta tutulmasıdır. Çünkü şunu çok iyi biliyoruz ki aile kurumunu ihmal eden toplumlar ekonomik anlamda ne kadar güçlü olurlarsa olsunlar ağır bir sorun yüküyle hep karşı karşıya kalmışlardır. Kurduğumuz hizmet ağının hedefi ailelerimizin ihtiyaç duyduğu hizmete erişimi sağlamaktır. Hangi sebeple olursa olsun devletin desteğine ihtiyaç duyan ailelere ulaşmak ve onlara omuz vermek zorundayız. Herhangi bir talep beklemeden vatandaşın ihtiyaç duyduğu hizmeti ayağına götürmek en önemli temel şiarımızdır. Çağın getirdiği sorun yükü altında bunalan ailelerin yanında olmak bizim en büyük hedefimizdir” diye konuştu.

Konuşmalarının sona ermesinin ardından açılış kurdelesi kesildi ve Çayırbaşı’nda kapılarını açan Sarıyer Sosyal Hizmet Merkezi’nin birimleri ziyaret edildi. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakan Yardımcısı Av. İsmail Ergüneş ve programa katılanlar Sarıyer Sosyal Hizmet Merkezi’nin tüm katlarında personelle sohbet ederek bilgi aldı.

RUMELİ KAVAĞI’NDA OKUL AÇILIŞI

Çayırbaşı’ndaki programın ardından Rumeli Kavağı’nda düzenlenen programla Rumeli Kavağı Güney Kıldıran İlk ve Ortaokul’un açılışı da gerçekleştirildi. Açılışa Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç katıldı.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.