derbent-6-idare-mahkemesi
1:39

Derbent Mahallesi mahkemeye gitti

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Derbent Mahallesi sakinleri geçmişten bugüne kadar mahalleleri için sürdürdükleri mülkiyet mücadelesi ve İBB ile başlamaları gereken süreç için davalarının görüleceği mahkemeye gitti.

Derbent Mahallesi geçmişten bugüne kadar sürdürdükleri mücadelelerine devam ediyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nden oturdukları yerlerin tapusunu talep etmek için görülen mahkemenin yapılan son duruşması gerçekleştirildi. Pandemi nedeniyle sınırlı sayıda katılım gerçekleştirildi.

Derbent Mahallesi Muhtarlığı önünde toplanan mahalle sakinleri İstanbul Bölge İdare Mahkemesi’ne gittiler. Derbent Mahallesi’nin 6. İdare Mahkemesi’nde görülen plan iptal davasına katıldılar. Mahalledeki mülkiyet plan iptal davası için bilirkişi eşliğinde gidilen davaya Derbent Muhtarı Aydemir Görmez, Çamlıtepe Derbent Güzelleştirme Derneği Başkanı Rıza Coşkun, Çamlıtepe Derbent Kooperatifi Başkanı Dilek Durmaz ve mahalle sakinleri katıldılar.

“SON DERECE İYİ GEÇTİĞİ DÜŞÜNCESİNDEYİZ”

Derbent Mahallesi Muhtarı Aydemir Görmez; görülen davanın ardından mahalle sakinlerine süreci özetleyen bir konuşma yaptı. Görmez; “Derbent Mahallesi mahkemeden gelen hakim ve bilirkişi heyetini Derbent Mahallesi yönetimi Bir Umut Derneği’nden destekçimiz Özgür hoca, Sarıyer Belediyesi Avukatı ve Heyeti ayrıca Sarıyer’in diğer mahallelerinden gelen dernek, kooperatif yöneticileri muhtarları ve derbentli komşularımız olarak yüzlerce kişi ile çok güzel bir şekilde karşılamıştır. Bundan sonra tek temennimiz mahallemiz lehine rapor hazırlamalarıdır. Kıymetli Sarıyerli ve Derbentli vatandaşlarım bugün 10 Kasım Atatürk’ün ölüm yıl dönümünde biz her zamanki gibi İstanbul Bölge İdare Mahkemesi’nde mahallemizin plan iptal davasına geldik. Duruşmalı bir dava oldu ve bizim için son derece iyi geçtiği düşüncesi içerisindeyiz. İnşallah bundan sonra bu plan iptal davalarıyla mücadele etmeyiz” dedi.

“MAHALLEMİZİ SAHİPSİZ BIRAKMAYIN”

Görmez konuşmasında sözlerine şöyle devam etti; “Tüm Derbent halkına söylemek istediğim şu, bu mücadeleleri hep birlikte yapalım. Bizim tek hedefimiz var. Derbent Mahallesi’nde yaşayan tüm komşularımızın oturduğu evlerin tapularının Çamlıtepe Derbent Kooperatifi’ne devri için çalışıyoruz. Bundan sonra yapacağımız tek hedef vardır. Tapuların devri çalışmasıdır. Mutlaka Derbent Kooperatifi’ne ortak olun ve bu mücadeleyi birlikte yapalım. Bugün biz sizleri temsilen, bu mahalleyi temsilen bir sayıyla geldik. Sizi temsil etmek için burada mücadele ediyoruz. Yanımda bulunan Rıza ve Dilek başkanlarım, yönetici arkadaşlarım ve katılan tüm komşularıma sizler adına teşekkür ediyorum. Sizden tek ricam var, lütfen ne olur mahallemizi sahipsiz bırakmayın. Bizlere sahip çıkın ve bu mücadeleyi hep birlikte yapalım. Bugüne kadar en büyük mücadeleler içerisinde geçirdik ve şu anda İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nden arazilerin devri çalışması yani tapularımızı alma çalışmasını başladık. Bizim sizleri davet ettiğimizde toplantılara mutlaka katılım sağlayın. Hep birlikte bu mücadeleyi yapalım ve ilk defa da olsa Derbent halkı olarak bir mücadeleden biz galip olarak çıkalım. Hepinize teşekkür ediyorum bizleri yalnız bırakmayın. Mahallemize hayırlı olması dileğiyle bütün komşularımıza muhtarlık, dernek ve kooperatif yönetimi olarak teşekkür ederiz.”

DERBENT YAZILI SONUCU BEKLİYOR

Derbent Mahallesi’nde devam etmekte olan 4 adet plan iptal davası bulunuyor. Son yapılan duruşmada 3 tanesinin karar aşaması olduğu için vatandaşlar mahkemeye katıldı. Karşı taraftan mahkemeye dava açılan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan hiçbir avukat veya yetkili bir kişi katılmadı. Sadece davaya mudahil olan SS. Sanayı Oto Sanatkarlar Yapı Kooperatifi Avukatı ve Cemre İnşaat’ın avukatı katıldı. Davayı açan taraf olarak ise Çamlıtepe Derbent Güzelleştirme Derneği ve Kooperatifimiz, Sarıyer Belediyesi Avukatı vatandaş adına ve komşular davaya katıldı. Davaya katılanların gözlemlediği kadarıyla oldukça güzel geçen mahkemenin sonucu daha sonra yazılı olarak bildirilecek.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.