Dünya ve Türk Medyası, kiliseye saldırı haberini Bekir Batu’dan öğrendi!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Sarıyer Gazetesi İmtiyaz Sahibi ve Genel Yayın Yönetmeni Bekir Batu, bir haberiyle daha dünya ve Türk medyasına kaynak oldu. Büyükdere’deki Santa Maria Kilisesi’ne yapılan silahlı saldırıyı ilk kez gündeme taşıyan Batu’nun haberi binlerce medya kuruluşu tarafından kaynak gösterilerek yayımlandı. Batu, saldırının detaylarını HALK TV’deki canlı yayında Simge Fıstıkoğlu’na anlattı.

Sarıyer Gazetesi İmtiyaz Sahibi ve Genel Yayın Yayın Yönetmeni Bekir Batu, gazetecilikteki başarısını bir kez daha gösterdi. 28 yıllık Gazeteci Batu, bu kez de Büyükdere’deki İtalyan Katolik Kilisesi Santa Maria’ya yapılan silahlı saldırıyı ilk kez duyuran, dünya ve Türk medyasına taşıyan kişi oldu. Kar maskeli 2 kişinin kilisede ayini bastığını ve bir kişiyi öldürdüğünü duyuran Batu’nun paylaştığı video, ulusal ve dünya medyasında pek çok basın kuruluşunda kaynak gösterilerek yayınlandı. Batu, gün boyu çok sayıda medya kuruluşuna haberin detaylarını paylaştı. Türkiye’deki ajanslar, gazeteler, internet siteleri, televizyonlar ve BBC gibi büyük yayın kuruluşları ilk haber olarak Batu’nun yayımladığı görüntüleri dünyaya servis etti.

HALK TV CANLI YAYININDA DETAYLARI ANLATTI

Gazeteci Batu ayrıca HALK TV’de Simge Fıstıkoğlu ile canlı yayına katılarak saldırı hakkında eline ulaşan ilk sıcak bilgileri paylaştı. Yaklaşık 20 dakika süren canlı yayında, saldırının işleniş biçimi bakımından büyük bir terör örgütünü işaret ettiğini vurgulayan Batu; ” Saldırının ayin sırasında ve kilise içinde yapılması farklı bir mesaj içeriyor. Saldırının bireysel bir saldırı olmadığı izlenimini doğuruyor. İstanbul Emniyeti eminim ki kısa sürede bu saldırıyı mutlaka aydınlatacaktır. Toplumun huzurunu bozmaya yönelik bu alçak eylem, mutlaka devletimiz tarafından kısa sürede aydınlatılacaktır. Saldırıyı yapan failler devletimizden kaçamayacaktır. Bu hain saldırı hepimizi üzmüştür.” diye konuştu.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

1 Yorum

  1. 29 Ocak 2024, 19:36

    Başarıların daim olsun kardeşim.👏👏

    Cevapla
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.