Emirgan’da tepki çeken işgal!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Sarıyer Emirgan’da kimi mekanların tarihi yapılara ve ağaçlara zarar verecek şekilde işgalci davranmaları herkesin tepkisini çekiyor.

Tarihi Çınaraltı çevresindeki ağaçların camekanlarla kapatılarak mekanların içine alınması vatandaşları kızdırdı. Tarihi Çeşme etrafındaki bu işgaller yüzünden sokak içinden boğazın görüntüsü kapatılırken, çevredeki diğer esnaflar da durumdan rahatsız. Sarıyer Gazetesi’ne ulaşan bölge sakinleri konuyla ilgili gerekli önlemlerin alınmasını ve Boğaziçi İmar Müdürlüğü’nün konuya el atmasını istedi.

BİLGE; “BOĞAZİÇİ İMAR REZALETE EL KOYSUN”

Öte yandan İstanbul’da bünyesinde 27 dernek bulunan ve kısa adı İSPE olan İstanbul Sürdürülebilir Projeler Eş Güdümü konuyla ilgili şikayet dilekçesi sundu. İSPE Koordinatörü ve Belgrad Ormanı Koruma Derneği Başkanı Abdülkadir Bilge, Sarıyer Gazetesi‘ne yaptığı açıklamada söz konusu işgallerin en kısa sürede kaldırılması gerektiğini ifade etti.

Bu arada İSPE tarafından Boğaziçi İmar Müdürlüğü yapılan şikayet dilekçesinde şu ifadeler yer verildi. ”

“Emirgan’da Çınaraltı Mevkiinde Emirgan Çeşmesi ve Muvakkithane çevresi kaçak camekan ve brandalarla kapatılarak tarihi eserlere ve ağaçlara ciddi zarar verilmekte, aynı zamanda Çınaraltı’nın tarihi görüntüsü bozulmaktadır. Çeşme ve Muvakkithane ortaya çıkartılarak tarihi dokunun korunması için Çınaraltı’ndaki kurumların uyarılarak bu durumun düzeltilmesini arz ederiz.”

 

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.