Eyüpsultan’a 1 milyar liraya adliye sarayı yapılacak!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

2011 yılında İstanbul Çağlayan Adliyesi’ne taşınan Eyüpsultan Adliyesi tam 1 milyar lira bedelle yeniden inşa edilecek. Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafından düzenlenen dev ihaleyi tam 1 milyar lira bedelle Gelişim Yapı Sanayi ile Maktaş Tarım Ürünleri isimli iki şirket ortaklaşa aldı. Pazarlık usulü ile yapılan ihaleye göre adliyenin tam 250 günde, bu yıl sonuna kadar tamamlanması amaçlanıyor.

SARİYERGAZETESİ.COM/ BEKİR BATU/ ÖZEL HABER

Kamuda bir yandan tasarruf tedbirleri konuşulurken, diğer yandan da dikkat çekici dev ihaleler yapılmaya devam ediyor. 2011 yılında İstanbul Çağlayan Adliyesi’ne taşınan Eyüpsultan Adliyesi tam 1 milyar lira bedelle yeniden inşa edilecek. Beyoğlu Taksim’deki Vakıflar 1. Bölge Müdürlüğü, 27 Mart 2024 tarihinde pazarlık usulü (21/C) ile “Eyüpsultan Adliye Hizmet Binasına Dönüştürülmesi Yapım İşi” adıyla dev bir ihale düzenledi. “Savunma ve güvenlikle ilgili özel durumların ortaya çıkması üzerine ihalenin ivedi olarak yapılmasının zorunlu olması” kapsamına alınarak açılan ihalede yaklaşık maliyet tam 1 milyar 40 milyon 247 bin lira olarak belirlendi.

EYÜPSULTAN ADLİYESİ TAM 250 GÜNDE BİTECEK!

6 şirketin teklif sunduğu ihaleyi GELİŞİM YAPI SANAYİ VE TİCARET ANONİM ŞİRKETİ ile MAKTAŞ TARIM ÜRÜNLERİ ELEKTRİK ÜRETİM PAZARLAMA  İNŞAAT GIDA PETROL SANAYİ TİCARET ANONİM ŞİRKETİ iş ortaklığı aldı. Merkezi Mecidiyeköy Ada Residance No: 6-10 Şişli adresindeki bu şirketler ile Vakıflar Bölge Müdürlüğü arasında 1 milyar 409 bin liralık sözleşme imzalandı. 5 Nisan 2024 tarihinde imzalanan sözleşmeye göre işin bitiş süresi tam 250 gün (15 Nisan 2024 – 20 Aralık 2024) olarak belirlendi. Dev ihalede en yüksek fiyat ise 1 milyar 383 milyon oldu.

İŞTE DEV İHALENİN BELGELERİ!

*

 

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

1 Yorum

  1. 23 Nisan 2024, 19:18

    Eyüp çok sıkışık, inşallah merkeze yapılmaz. Ama bunlar insanı düşünmezler, merkeze yaparlar

    Cevapla
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.