Gamze Pak: “Yapılandırma fırsatı devam ediyor”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

2021 Nisan ayı ve önceki dönemlere ait SGK borçlarının yapılandırılması devam ediyor. Sarıyer SGK Merkez Müdürü Gamze Pak, “Vatandaşlarımız prim ve borç yapılandırmalarını fırsatı kaçırmadan değerlendirebilirler” dedi.

SGK prim ve borç yapılandırması başvuruları sürüyor. Başvuru için son gün ise 31 Ağustos 2021’e kadar devam ediyor. Borç yapılandırmalarıyla ilgili Sarıyer Gazetesi’ne konuşan Sarıyer SGK Merkez Müdürü Gamze Pak, konuyla ilgili şu bilgileri verdi; “03 Haziran 2021 tarihli ve 7326 sayılı “Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması İle Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun” 09/06/2021 tarihli ve 31506 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe girmiş bulunmaktadır. Kanun hükümlerinden yararlanmak isteyenlerin 31 Ağustos 2021 tarihi bitimine kadar başvuruda bulunmaları ve ilk taksit ödemelerini 1 Kasım 2021 tarihi bitimine kadar yapmaları gerekmektedir.”

TAKSİT İMKANIYLA 36 AYA KADAR ÖDEME

  • İşverenlerce e – sigorta, şahsen veya posta yoluyla,
  • 4-b Bağkur sigortalılar tarafından e – devlet üzerinden, şahsen veya posta yoluyla,
  • 4-b Bağkur ihya borçları için 01/07/2021 – 01/11/2021 tarihleri arasında başvuru yapabileceklerdir.

Yapılandırılan borçlar peşin ya da ikişer aylık dönemlerde 18 eşit taksit imkanı ile 36 aya kadar ödenebilecektir. Peşin ödemelerde hesaplanan gecikme zammının Yİ – ÜFE ile yüzde 90’ı ikişer taksitli ödemelerde yüzde 50’si silinecektir. İdari para cezalarında ise ana paranın yüzde 50’si silinmektedir.

GSS PRİM BORCUNDA BAŞVURU ŞARTI YOK

GSS prim borçlarında başvuru şartı bulunmamaktadır. 30 Kasım 2021 tarihine kadar gelir testine başvuru yapan, hane kişi başı geliri brüt asgari ücretin üçte birinin altında olan ve daha önce gelir testi yaptırmayan vatandaşlarımızın GSS prim borcunun tamamı silinmektedir.

GSS prim borcunun 31 Aralık 2021 tarihine kadar ödemesi Kurumumuzla anlaşmalı bankalar aracılığıyla peşin veya taksitler halinde ödenmesi halinde gecikme cezası ve gecikme zammının tamamı silinmektedir.

İŞTE TÜM DETAYLAR

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.