rukiye-ay-mesleki-basari-odulu
2:00

Gazeteci Rukiye Ay’a “Mesleki Başarı” ödülü

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Sarıyer Gazetesi Haber Müdürü Rukiye Ay, Sivas Bileşenleri Konseyi’nce düzenlenen Uluslararası 4. Sivas EN’leri Aşık Veysel Ödülleri gecesinde Mesleki Başarı ödülüne layık görüldü. Ödülünü alırken yaptığı konuşmada Ay; “Mesleğime olan aşkımla yürüdüğüm bu yolda yanımda olan herkese teşekkür ediyorum” ifadelerine yer verdi.

Sarıyer Gazetesi Haber Müdürü ve Ulusal Radyo programcısı Rukiye Ay, “Mesleki Başarı Ödülü” aldı. Uluslararası 4. Sivas EN’leri Aşık Veysel Ödülleri, yoğun katılımlı muhteşem bir programla İstanbul Esenler’deki Dr. Kadir Topbaş Kültür Sanat Merkezi’nde yapıldı. Sivas Bileşenleri Konseyi Başkanı Müslüm Türkcan, Dilara Kırmıt ve Mustafa Yılmaz’ın renkli sunumlarıyla gerçekleşen Uluslararası 4. Sivas En’leri Aşık Veysel Ödülleri töreninde basın, sanat, eğitim, ticaret ve spor kategorisinde başarılı Sivaslı 58 isim ödüllerini aldı. Ödül alan isimler arasında TÜMKİAD Genel Başkanı Nihat Tanrıkulu, Anadolu Arslanları İş Adamları Derneği Genel Başkanı Orhan Aydın, Plastay Kimya Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Sinan Sungur, Bağdat Baharat Yönetim Kurulu Başkanı Yüksel Danacı, Prof. Dr. Hüseyin Bozbaş, Prof. Dr. Arif Şanlı, Teknik Direktör Mustafa Dalcı, eğitimci-araştırmacı Kubilay Dökmetaş, Beylikdüzü Sivaslılar Derneği Başkanı Eyüp Günay, DHA Haber Ajansı Genel Müdürü Celal Korkut, Demirören Medya TV Grup Başkanı Murat Yancı, sanatçı Çilem Duman, film yönetmeni Ali Eşitmez, sinema oyuncuları Halil Ergün ile Halil İbrahim Kalaycıoğlu, Sarıyer Gazetesi Haber Müdürü ve Ulusal Radyo Programcısı Rukiye Ay yer aldı. Gecede Sivaslıyıh Gardaş sinema filmi Yönetmeni Gökhan Keskin ve usta oyuncu Halil Ergün başta olmak üzere filmin oyuncularına ödülleri verildi.

“MESLEĞİME OLAN AŞKIMLA BAŞARIYA YÜRÜYORUM”

Gazeteci Rukiye Ay, ödülünü sanatçı Çilem Duman’ın elinden aldı. Ödülü alırken bir konuşma yapan Rukiye Ay; “Mesleğine aşık biriyim ve Adalar’dan Sarıyer’e işe gidip gelirken her gün yolda geçen yaklaşık 5 saatte gerçekten en sevdiğim ve dinlediğim Aşık Veysel türkülerinden biridir… Değerli halk ozanımızın sesinden ‘Uzun ince bir yoldayım, gidiyorum gündüz gece… Bilmiyorum ne haldeyim, gidiyorum gündüz gece.’ Mesleğime olan aşkımla yürüdüğüm bu yolda yanımda olan herkese teşekkür ediyorum. Ödülümü öncelikle her zaman yanımda olan ailem, 2009 yılında kaybettiğim babam anısına ve Sarıyer Gazetesi ile Ulusal Radyo ekibim adına alıyorum” diye konuştu.

Geçtiğimiz yıl “Yılın En İyi Çıkış Yapan Yerel Kadın Gazetecisi” ödülünü alan gazeteci Rukiye Ay, bu yıl aldığı “Mesleki Başarı Ödülü” için duyduğu mutluluğu ifade etti. Meslekte geride bıraktığı 12 yılı ödüllerle taçlandırmanın heyecanını yaşayan Ay, Sivas Bileşenleri Konseyi Başkanı Müslüm Türkcan ve yönetimini de teşekkür etti. Türkcan, gazeteci Rukiye Ay’a daha nice başarılar diledi.

“SİVAS SEVDALISI DOSTLARIMIZA TEŞEKKÜRLERİMİZLE”

“Sivas’ı methetmeye, Sivaslıyı övmeye devam” sloganıyla yola çıktığı günden bu yana Sivaslıları bir araya getiren Sivas Bileşenleri Konseyi Başkanı Müslüm Türkcan; “Sivas Bileşenleri Konseyi olarak ”Yeni Nesil Hemşehricilik vizyonuyla çıktığımız bu yolda ciddi bir emek ve özveri ile organize ettiğimiz Uluslararası 4. Sivas EN’leri Aşık Veysel Ödülleri Takdim Törenini başarıyla gerçekleştirmenin mutluluğunu ve haklı gururunu yaşıyoruz. Katılım sağlayarak sözümüzü değer katan başarılarıyla, yetenekleriyle ve önerileriyle ufkumuzu açan değerli hemşehrilerimize, destekleriyle yeni hayaller yeni hedefler belirlememizi sağlayan çözüm ortaklarımıza ve Sultan Şehir Sivas sevdalısı ebedi dostlarımıza çok teşekkür ederiz” diye konuştu.

RUKİYE AY KİMDİR?

1 Nisan 1989’da Beyoğlu, İstanbul’da doğdu. 2006 yılında Hüseyin Rahmi Gürpınar Çok Programlı Lisesi, Sosyal Bilimler bölümünden okul ikincisi olarak başarıyla mezun oldu. Aynı yıl Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü’nü kazanarak eğitim hayatını sürdürdü. Üniversite yıllarında Vatan Gazetesi hafta sonu ekleri “Bizim Kahve” ve “Pazar Vatan”da stajını tamamladı. 2011 yılında üniversiteden mezun oldu ve meslek yaşamına adım attı. Basın Konseyi’nde bülten hazırlığı ve haber takibinde görev aldı. Özellikle kültür sanat alanında çok sayıda ünlü isimle gerçekleştirdiği ses getiren röportajlarıyla da yerel gazetecilikte adından söz ettirdi. Şişli, Sarıyer ve Ataşehir’de faaliyetlerini sürdüren çeşitli yerel gazetelerde muhabir, editör ve haber müdürü görevlerini başarıyla sürdürdü. Haberler.com haber sitesinin yerel ekibinde bir süre editör olarak yer aldı. İlgi duyduğu fotoğraf alanında da kendisini geliştirerek etkinlik ve kişisel fotoğraf çekimleri gerçekleştirdi. Aynı zamanda çeşitli yerel gazetelerde köşe yazıları yazmaya da devam etti. 2021 yılında Başkent İletişim Bilimleri Akademisi’nde sektörün etkili isimlerinden aldığı derslerle “Diksiyon, Spikerlik ve Sunuculuk” eğitim programını tamamlayarak başarılı bir ortalamayla sertifikasını aldı. Gazetecilik alanındaki çalışmalarını sürdürürken 2022 yılında radyo programcılığıyla tanıştı. Ulusal Radyo’da ‘Uğur Atis ve Rukiye Ay ile Ayaküstü Bir Şeyler | Medyavizyon’ programını hazırlayıp sunmaya başladı. Stüdyoda canlı yayınla gerçekleşen programda birçok ismi konuk etti. Yazmaya olan tutkusu her geçen gün arttıkça kısa öykülerden oluşacak kitabını yazmaya karar verdi. Mesleki yaşamında 12 yılı geride bırakan gazeteci, 2022 yılında “Yılın En Başarılı Yerel Kadın Gazetecisi” ödülü aldı. 2023 yılında Sivas Bileşenleri Konseyi’nce düzenlenen Uluslararası 4. Sivas EN’leri Aşık Veysel Ödülleri gecesinde Mesleki Başarı Ödülü’ne layık görüldü. “Mesleğine aşık” olan Rukiye Ay, halen Sarıyer Gazetesi ve İstanbul Kulisi gazetelerinde Haber Müdürü olarak çalışmalarını sürdürüyor. Ayrıca Ulusal Radyo’da Uğur Atis’le birlikte hazırlayıp sunduğu programına da devam ediyor.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.