Görme engelli genç hafız oldu

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Sarıyer Müftülüğü Mekke Nur Kur’an Kursu’nda Muhammed Samed Şimşek isimli genç, yüzde 75 görme engelli olmasına rağmen Kuranı Kerimi ezberleyerek hafız oldu.

Muhammed Samed Şimşek Kuran-ı Kerimi okuyup ezberlemek için mercek kullandı. Azmetti ve sonunda muradına erdi. Bu üstün başarıyı anlamlı sözlerle paylaşan Sarıyer Müftüsü Oğuzhan Kadıoğlu şu ifadelere yer verdi; “Sarıyer Müftülüğü Mekke Nur Kur’an Kursu’muzda Muhammed Samed Şimşek isimli öğrencimizin hafızlığını tamamlama programına katıldım. Son sahifelerini hocalarının ve arkadaşlarının huzurunda okudu ve hafız oldu. Onun sevincine ortak olmak için oradaydık, yaşadığı sevincini gördük ama o bizi tam göremedi!”

“Ayetleri mercekle büyütüp okuyabiliyor”

1 yıl gibi kısa bir sürede bu başarıyı gösteren gençle ilgili Kadıoğlu sözlerine şöyle devam etti; “Hafızımız yüzde 75 görme engelli. Fotoğrafta gördüğünüz gibi ayetleri bir mercekle büyüterek okuyabiliyor. Pandemi döneminde (zor bir süreçte) bütün zorlukları yenerek hafız olmayı başardı. Bundan sonraki hayatında da başarılı olması için dua ettik. Okunan hatimleri rahmetli babasına, hayırseverlerimizin geçmişlerine ithaf ettik. Allah kabul etsin. 1 yıl gibi kısa sürede hafız olan öğrencimizi, hocalarını, ailesini, İlkseç Vakfı’nı ve hayırseverlerimizi tebrik ederim.”

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.