Gülden Demircioğlu: “Üye sayımızı arttırmak istiyoruz”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türk Kadınlar Birliği Sarıyer Şubesi Başkanı Gülden Demircioğlu, 11. Olağan Genel Kurulu’nda güven tazelemesinin ardından Sarıyer Gazetesi’ne değerlendirmelerde bulundu. Türk Kadınlar Birliği Sarıyer Şubesi’nin faaliyetlerini anlatan Demircioğlu, “Yeni dönemimizde kaldığımız yerden devam etmeyi, ilçemizde hak ve özgürlüklerini bilmeyen kadınımız kalmayana kadar çalışmalarımızı sürdürmeyi planlıyoruz. Daha fazla kişiye ulaşıp üye sayımızı arttırmak istiyoruz” dedi.

Sarıyer’de sürdürdükleri önemli faaliyetlerle dikkat çeken Türk Kadınlar Birliği Sarıyer Şubesi, gerçekleştirdiği 11.Olağan Genel Kurulu’nun ardından çalışmalarına hızla devam ediyor. güven tazeleyerek üçüncü dönemine başlayan Türk Kadınlar Birliği Sarıyer Şubesi Başkanı Gülden Demircioğlu ve yönetimi Sarıyer Gazetesi’ni misafir ederek 2022-2023 Faaliyet Raporu’ndakini çalışmalarını anlattı. Türk Kadınlar Birliği Sarıyer Şubesi Başkanı Gülden Demircioğlu, 2023 yılının hepimiz için üzüntülerle dolu geçtiğini hatırlatarak “10 ilimizi vuran deprem felaketi nedeniyle projelerimizi erteledik. Tüm gücümüzle deprem bölgesine yoğunlaştık. Bunun yanı sıra ihtiyaç sahibi köy okullarına desteklerinizi sürdürdük. Genel Merkezimizin başlatmış olduğu “Kadınlar ve Kız Çocuklarının Adalete Erişimi Projesi” çalışmalarına devam edip sonuçlandırdık. Kadınlarımızın hak ve özgürlükleri ile ilgili çalışmalarda yer aldık” dedi.

“SARIYER’DE ÜYE SAYIMIZI ARTTIRMAK İSTİYORUZ”

Demircioğlu; 2022-2023 faaliyet raporunun geçmesinin ardından yeni dönemde kaldığı yerden devam etmeyi hedeflediğini söyleyerek; “İlçemizde hak ve özgürlüklerini bilmeyen kadınımız kalmayana kadar çalışmalarımızı sürdürmeyi planlıyoruz. Daha fazla kişiye ulaşıp üye sayımızı arttırmak istiyoruz. Böylelikle sesimizi duyurmanın daha kolay olacağına inanıyoruz. Sosyal hayatta mutlu, ekonomik özgürlüğünü eline almış, siyasi alanda ve yönetim kadrolarında daha fazla kadın görmek dileğiyle çalışacağız. Bize her konuda destek olan, güvenen üyelerimize ve dostlarımıza minnet duyuyoruz. İyi ki varlar” diye konuştu.

“YARDIM ÇALIŞMALARINDA YER ALDIK”

Türk Kadınlar Birliği Sarıyer Şubesi olarak yapılan yardımlar kapsamında çalışmaları anlatan Demircioğlu; “Ocak 2023’te Urfa İlköğretim Okulu’ndaki ihtiyaç sahibi öğrencilere 66 adet bot yardımı yaptık. Şubat 2023 tarihinde Sarıyer Belediyesi’nin deprem bölgelerine yardım için ayrıştırma çalışmalarına dernek olarak katıldık. Şubat, Mart ve Nisan 2023 tarihlerinde, deprem bölgelerine 110 bin TL’lik ayni yardım yaptık. Aynı zamanda üyelerimizden gelen giysi ve yiyecek yardımlarını deprem bölgesine ulaştırmak için Sarıyer Belediyesi Sosyal Yardımlaşma Müdürlüğü’ne elden teslim ettik. Nisan 2023 tarihinde, Ağrı Çetenli Köyü İlköğretim Okulu öğrencilerine 23 Nisan bayram kıyafetlerini aldık. Nisan 2023 tarihinde Sarıyer Belediyesi Kilyos Sosyal Tesisleri’nde kalan depremzedeleri ziyaret ederek, bağışçılarımızdan gelen yardımları kendilerine ilettik. Sarıyer Belediyesi’nin organize etmiş olduğu deprem yardım organizasyonuna paydaş olduk. Diğer şubelerimizden ve bağışçılarımızdan gelen yardımları Adıyaman bölgesi köylerini dolaşarak, bizzat elden teslim ettik. Şeker bayramı öncesi, Kilyos Sosyal Tesisleri’nde konaklayan depremzede ailelere maddi yardımda bulunduk, aynı zamanda çocuklara bayram harçlığı ve bayramlık hediyelerini ulaştırdık. İhtiyaç sahibi bir aileyi, bir bağışçımızın temin etmiş olduğu konuta yerleştirdik. Kendisine ve çocuklarına iş imkanı sağladık. Aynı zamanda bağışçımız üniversite öğrencisi olan kızımızın bir yıllık okul masrafını karşıladı. Elazığ Çatalçeşme İlkokulu 1.sınıf öğrencilerine, 1.dönem karne hediyesi olarak, okuma kitapları ve kırtasiye malzemeleri aynı zamanda küçük hediyeler gönderdik. Ağrı Doğubeyazıt Kızılkaya İlköğretim Okulu öğrencilerine, kışlık bot ve mont yardımında bulunduk. Bir bağışçımızın örmüş olduğu atkı ve bereleri Sarıyer İlköğretim Okulu’ndaki ihtiyaç sahibi öğrencilere ulaştırdık” ifadelerini kullandı.

“ZİYARETLER VE İSTİŞARELERDE BULUNDUK”

Türk Kadınlar Birliği Sarıyer Şubesi olarak yönetimiyle birlikte gerçekleştirdikleri sosyal etkinlikleri de anlatan Demircioğlu; “Kasım 2022 tarihinde Sarıyer İlköğretim Okulu öğrencilerine Anıtkabir gezisi için Sarıyer Belediyesi’nden otobüs temin ettik. Kasım 2022 tarihinde TED Spor Kulübü’nde üyelerimizin katılımı ile birlikte dernek yemeği yaptık. 5 Aralık Türk Kadınına Seçme ve Seçilme hakkının verilmesinin 88. yıldönümü nedeni ile Pendik TKB Şubesi’nin etkinliğine katıldık. Aralık 2023’te siyasi partilerin ilçe kadın kollarını ziyaret ederek istişarelerde bulunduk. Ocak 2023 tarihinde Uğur Mumcu’yu anma törenine ve Nazım Hikmet’i anma programına katıldık. Şubat 2023 tarihinde Sarıyer Kent Konseyi’nin düzenlemiş olduğu deprem bilgilendirme seminerine katıldık. Mart 2023 tarihinde, Hilafetin Kaldırılması ile ilgili Cemil Kılıç’ın söyleşisine katıldık. Şubat 2023 siyasi partilerin ilçe teşkilatları derneğimizi ziyarete geldiler. Şubat 2023’te Sarıyer Kaymakamı ile tanışma toplantısına katıldık. İstanbul Dayanışma Platformu’nun düzenlemiş olduğu, ülkemizin güvenlik sorunlarının tartışıldığı programa katıldık. 2023 Nisan ayında Lions Kulübü’nün katkılarıyla, Türkan Saylan Yaşam Evi’nin kütüphane açılışına katıldık. Kastamonu Derneği’nin iftar programına katıldık. Deprem yardımı nedeniyle Sarıyer Belediyesi’nin düzenlemiş olduğu konser programına katıldık. Nisan 2023’te Sarıyerliler Derneği’nin Genel Kurulu’na katıldık” dedi.

“SARIYER’DE ÇOK SAYIDA PROGRAMDA YER ALDIK”

Türk Kadılar Birliği Sarıyer Şubesi olarak gerçekleştirdikleri programların yanı sıra davet edildikleri çok sayıda programda da yer aldıklarını söyleyen Demircioğlu; “Sarıyer Kent Konseyi’nin düzenlemiş olduğu Köy Enstitüleri ile ilgili konferansa katıldık. Tüm resmi törenlere katılım sağlayarak çelengimizi sunduk. TKB İstanbul Şubesi’nin düzenlediği, Bedia Muvahhid anma ve ödül töreni programına katıldık. Mayıs 2023 TKB Adalar Şubesi’nin 14. Genel Kurulu’na katıldık. Haziran 2023 Dünya Yoga Günü sebebiyle, Sarıyer Belediyesi’nin düzenlemiş olduğu organizasyona katılım sağladık. Kadınlara vermiş oldukları hizmetlerden ötürü, Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç ve yoga eğitmenine plaket verdik. Eylül 2023 tarihinde Sarıyer Belediyesi’nin düzenlemiş olduğu Uluslar arası 10. Sarıyer Edebiyat Günleri programlarına katıldık. 5 Aralık Türk Kadınının seçme ve seçilme hakkını elde etmesinin 89. yıldönümü nedeni ile Genel Merkez’in düzenlemiş olduğu etkinliğe katıldık. Ayrıca Anıtkabir’de düzenlenen resmi törende Atamıza şükranlarımızı sunduk. 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü paneline katıldık. 23 demokrasi şehitlerimizi anma programına katıldık. Kadının İnsan Hakları Eğitim Programı’na katıldık” şeklinde konuştu.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.