Gümüşdereli vatandaşlara fahiş ecrimisil ayıbı!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Geçtiğimiz günlerde yaşanan hortum ve fırtına felaketi yüzünden seraları büyük zarar gören Gümüşdere sakinlerine, Milli Emlak Genel Müdürlüğü’nden gönderilen fahiş ecrimisil tebligatları büyük tepkiye neden oldu. Sarıyer Gazetesi’ni arayan çok sayıda vatandaş;” Milli Emlak, bizden neredeyse 10 kata kadar zamlı ecrimisil (arazi kullanım bedeli) istiyor. Bu fiyatlar makul seviyeye indirilmeli, zaten hortum nedeniyle büyük zararımız oluştu. Fiyatlar ödeyebileceğimiz oranlara düşürülmeli. Devlet yetkililerinden yardım bekliyoruz” diye konuştular.

Sarıyer’de tarım yapılan sayılı mahallelerden Gümüşdere’de vatandaşlar ve köylüler, Beyoğlu Milli Emlak Müdürlüğü‘nden gönderilen ecrimisil tebligatlarıyla sarsıldı. Fırtına ve hortum felaketi nedeniyle geçtiğimiz günlerde seraları büyük zarar gören vatandaşlar, bu kez de Milli Emlak Müdürlüğü’nden kendilerine gönderilen ve yüksel bedellerin yer aldığı ecrimisil tebligatlarıyla şok oldu. Vatandaşlar, kendilerinden istenen paraların fazlalılığı nedeniyle isyan etti.

10 KATA KADAR ZAMLI ECRİMİSİL İSTENDİ

Sarıyer Gazetesi‘ne ulaşan vatandaşlar, söz konusu fiyatların makul seviyeye düşürülerek bölgedeki insanların mağdur edilmemesini istedi. “2013-2017 yılları arasında 1 milyon 500 bin lira ecrimisil ödenen bir arazi için sadece 1 yıl 10 ayı kapsayan 2018-2019 yılları nedeniyle tam 10 milyon lira kira istendiğini” vurgulayan bazı vatandaşlar, benzer durumda çok sayıda mağdurun olduğunu da vurguladı.

CUMHURBAŞKANI’NDAN YARDIM BEKLİYORUZ

Gümüşdere sakinleri, Beyoğlu Milli Emlak Müdürlüğü tarafından mahalledeki arazilerle ilgili kendilerinden istenen ecrimisil bedellerinin, makul seviyeye düşürülmesi ve indirilmesi için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığı‘ndan yardım beklediklerini söylediler. Sarıyer Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Bekir Batu‘ya konuşan vatandaşlar; “Zaten yaşanan hortum felaketi nedeniyle büyük maddi zarar gördük. Sarıyer Kaymakamlığımız ve AK Parti Sarıyer İlçe Başkanı Halil İbrahim Kurşun mahallemize gelerek felaketi yerinde incelediler. Bizim yaşadığımız zararı kendileri de gördüler. Devletimizin ilgili birimleri bize bu konuda yardımcı olmak için halen çalışmalar yapıyorlar. Tüm bunlar yaşanırken Milli Emlak Müdürlüğü’nün bizden fahiş oranlarda ecrimisil paraları istemeleri bizi üzdü. Sayın Cumhurbaşkanımız’dan bu yanlışın düzeltilmesi için talimat vermelerini rica ediyoruz.  Gümüşdere’ye gönderilen bütün ecrimisil tebligatları, rakamlar makul seviyeye düşürüldükten sonra yeniden gönderilmedi. Bu kadar büyük fark ve zam olmaz, bu resmen vicdansızlıktır. AK Parti Sarıyer İlçe Başkanlığımızın da bu konuda yardımcı olmalarını bekliyoruz. Aksi halde kimse bu paraları ödeyemeyecek” diye konuştular.

SARIYER GAZETESİ YAZDI, 743 BİNDİ 181’E DÜŞTÜ

Öte yandan geçtiğimiz aylarda Milli Emlak Müdürlüğü, Büyükdere’deki balıkçı teknelerine toplam 743 bin lira ecrimisil borcu çıkarmış, ancak Sarıyer Gazetesi’nin konuyu “BALIKÇILARA KİRA ŞOKU” manşetiyle gündeme taşımasından sonra rakam 181 bin liraya düşürülmüştü. Büyükdere Balıkçılar Derneği Başkanı Ruşen Yazıcı; “Milli Emlak Müdürlüğü’nün hatadan dönerek fiyatı düşürmelerinden dolayı, sesimizin duyurulmasını sağlayan Sarıyer Gazetesi’ne ve AK Parti Sarıyer İlçe Başkanı Halil İbrahim Kurşun’a teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.