İl Sağlık Müdürlüğü’nden 66 milyonluk ballı ihale!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü tarafından düzenlenen 3 aylık yemek hazırlama ihalesini 65 milyon 977 bin lira bedelle Azık Yemek ve Gusto Toplu Yemek isimli ikili şirket aldı. Pazarlık usulü ile yapılan ve hiçbir rakip firmanın katılmadığı ihaleyi “tereyağından kıl çeker gibi” kazanan Azık Yemek, daha önce Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde yaşanan gıda zehirlenmesi olaylarıyla gündeme gelmişti.

 Prof. Dr. Kemal Memişoğlu’nun müdürlüğünü yaptığı İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü, rekabet ortamı bile oluşmadan düzenlediği 66 milyonluk dev yemek ihalesiyle büyük bir skandala imza attı. İl Sağlık Müdürlüğü tarafından “3 aylık malzemeli yemek pişirme, kahvaltı hazırlama, dağıtım ve sonrası yemek hizmetleri alım ihalesi” 19 Eylül 2022’de yapıldı. Pazarlık usulü (21/B maddesi) kapsamında yapılan ihaleye sadece müdürlüğün belirlediği şirketler davet edildi. Doğal afetler, salgınlar ve hastalıklar gibi acil durumlarda yapılması gereken 21/B maddesine göre düzenlenen ihalede yaklaşık maliyet 69 milyon 145 bin lira olarak belirlendi. İl Sağlık Müdürlüğü bünyesindeki sağlık tesislerinde verilecek yemekler için düzenlenen ihalenin süresi 1 Eylül-30 Kasım 2022 arası yani sadece 3 ay olarak belirlendi. Ancak nedense dev ihaleye tek bir şirketten teklif geldi. Bu şirket, ihaleye ikili olarak giren Azık Yemek Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi ile GUSTO Toplu Yemek Üretim Hizmetleri ve Gıda Sanayi Ticaret Limited Şirketi… İhalede başka hiçbir katılım olmadığı için işin sahibi bu ikili şirket oldu. İhaleyi tam 65 milyon 977 bin lira bedelle alan bu şirketler ile İl Sağlık Müdürlüğü arasında tam 29 Ağustos tarihinde sözleşme imzalandı.

AZIK YEMEK’İN İSMİ ZEHİRLENMELERDE GÜNDEME GELMİŞTİ

2002 yılında İstanbul Ticaret Odası’na kaydolan, 2 milyon 500 milyon lira sermayeli GUSTO Toplu Yemek isimli şirketin sahibi ise Yasemin Sarıkurt. Şirketin merkezi ise Ataşehir.

Merkezi Üsküdar Kısıklı Mahallesi’nde yer alan Azık Yemek Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi ise 24 Mart 1997 yılında İTO’ya kaydoldu. 750 bin lira sermayeli şirketin sahibi Mehmet Albayrak. Şirketin ismi daha önce 2013 yılında Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde meydana gelen gıda zehirlenmeleriyle ve askerlere verilen yemeklerle gündeme gelmişti. Şirket Kayseri’deki zehirlenme olayları sonrasında açıklama yapmış ve analiz sonuçlarını paylaşarak “temiz çıktıklarına” dair kamuoyuna savunma yapmıştı.

2017 yılında Manisa’da kışlada yedikleri yemekten zehirlenen askerlerin durumlarıyla ilgili meclise verilen araştırma önerisi reddedilmiş, olay sonrası basın açıklaması yapan CHP Manisa Milletvekili Dr. Tur Yıldız Biçer, aralarında Azık Yemek’in de bulunduğu bazı şirketlerin isimlerini sayarak gerekli araştırmanın yapılmasını istemişti.

İSTANBULKULİSİ.COM-SARİYERGAZETESİ.COM/ BEKİR BATU- ÖZEL HABER

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.