İsmet İnönü’nün 48.ölüm yıl dönümü Sarıyer’de anıldı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Atatürkçü Düşünce Derneği öncülüğünde düzenlenen programda 2.Cumhurbaşkanı İsmet İnönü’nün 48.ölüm yıl dönümü saygı ve sevgiyle anıldı. Programda İsmet İnönü ile röportajlar gerçekleştirmiş olan Emekli TRT Sunucusu ve Yazar Nazmi Kal tarih ile ilgili seminer verdi.

Atatürkçü Düşünce Derneği ‘nin düzenlemiş olduğu program Sarıyer Belediyesi Rıfat Ilgaz Kültür Merkezi’nde gerçekleşti. Saygı duruşu ile başlayan anma programı yaklaşık 2.5 saat sürdü. Anma programında İsmet İnönü’nün biyografik yaşamına ve kronolojik tarihe değinildi. Programa Sarıyer Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Coşkun, Emekli TRT Sunucusu ve Yazar Nazmi Kal, Atatürkçü Düşünce Derneği Başkanı Fahrettin Serdaroğlu ve vatandaşlar yer aldı. Program sonunda ise Boğaziçi Üniversitesi öğrencileri tarafından emekli TRT Sunucusu Nazmi Kal’a çiçek takdim edildi.

Cumhuriyet’i, Atatürk’ü savunacak en büyük sivil toplum kuruluşu Atatürkçü Düşünce Derneği’dir

Emekli TRT Sunucusu ve Yazar Nazmi Kal; “Ben İsmet Paşa ile tam 4 kez kendisiyle konuşma şansım oldu. 4 konuşmamızda da bize verdiği randevudan bir dakika geç kaldığını dahi görmedim. Bir kere 1 dakika geç kaldı. Oysa İsmet Paşa geç kalmamıştı, benim saatim ileriydi. Atatürk’e, Cumhuriyet’e, devlete saldırıların arttığı son zamanlarda Atatürkçü Düşünce Dernekleri’ne çok önemli görevler düşüyor. Türkiye’de 300’den fazla şubesi bulunan Cumhuriyet’i, Atatürk’ü, laik düzeni, çağdaş yaşamı savunacak en büyük sivil toplum kuruluşu Atatürkçü Düşünce Derneği’dir. İnşallah bu toplantılar yeni başlangıçlar olacak, gençleri bu salonlara çekmek konusunda daha faal bir döneme girecektir.”

Yeteneklerini ve çalışkanlıklarına millet ve yurt sevgilerini ekleyerek sadece ülkemiz için değil mazlum devletlerin de uyanışına ışık tutmuşlardır

Yazar Nazmi Kal sözlerine devam ederek; “İnkar edilemeyecek bir gerçek Cumhuriyet’in kurulmasında, kurumsallaşmasında çağdaş bir kişilik adamasında ve kalkınmasında Atatürk ve İnönü ilk akla gelen isimlerdir. İkisi de 600 yıllık bir imparatorluk padişahının idam fermanı boynunda, canları pahasına yokları var ederek, yeteneklerini ve çalışkanlıklarına millet ve yurt sevgilerini ekleyerek sadece ülkemiz için değil mazlum devletlerin de uyanışına ışık tutmuşlardır. O iki emsalsiz insandan bugün birinin İsmet İnönü’nün 48.ölüm yıl dönümündeyiz. Onu anlamak ve onu anlatmak için buradayız. Atatürk ve Cumhuriyet düşmanları bu iki kişiliğe acımasızca yalan ve iftiralarla saldırmaktadır. Devrimciler devrime kadar hep beraber yürürler.” dedi.

 

 

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.