İTÜ’lü Halit Ayar’ın adı ölümsüzleşti!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

2019 yılında Beyoğlu’da öldürülen İTÜ’lü Halit Ayar’ın adı Sarıyer Belediyesi tarafından ölümsüzleştiriliyor. Ailesi Emirgan’da yaşayan genç mühendisin adı Reşitpaşa Çocuk Gündüz Bakımevi’ne verildi.

Sarıyer Belediyesi, 7 Eylül 2019 tarihinde Beyoğlu’da kendisinden para isteyen 2 kişi tarafından sokak ortasında acımasızca bıçaklanarak öldürülen İstanbul Teknik Üniversitesi öğrencisi Halit Ayar‘ın adını ölümsüzleştirecek. Sarıyer Belediye Meclisi Mart ayı oturumunda alınan meclis kararına göre, Reşitpaşa’da yapımı devam eden Sarıyer Belediyesi Çocuk Gündüz Bakımevi Binası’na Elektrik Mühendisi Halit Ayar ismi verildi.

MECLİSTEN “OY BİRLİĞİ” İLE GEÇTİ

Belediye meclisinde kabul edilen İmar – Çevre ve Sağlık – Gecekondu ve Mülkiyet Sorunlarını Araştırma İnceleme  Komisyonu’nun hazırladığı raporun sonuç bölümünde konuyla ilgili olarak şu ifade yer aldı; ” Sarıyer İlçesi, Reşitpaşa Mahallesi Bayram sokak No.2 ve 2/A da inşaatı süren Çocuk Gündüz Bakım Evi ve Yaşam Evi’ne “ELEKTRİK MÜHENDİSİ HALİT  AYAR” isminin verilmesi komisyonlarımızca uygun görülmüştür.

ŞÜKRÜ GENÇ ACILI AİLEYE SÖZ VERMİŞTİ

Söz kararın mecliste yapılan oylaması sırasında MHP, AK Parti ve CHP’li üyeler hep birlikte “evet” oyu verdi, böylece karar mecliste oy birliği ile kabul edildi. Kendisi de İTÜ mezunu olan Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, geçtiğimiz aylarda İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile birlikte Emirgan’da acılı aileyi ziyaret etmiş, Ayar’ın ailesine oğullarının isminin yaşatılacağı sözünü vermişti.

sariyergazetesi.com- özel haber

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.