Koç Üniversitesi’nde yurt isyanı!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türkiye’nin en prestijli üniversitelerinden Koç Üniversitesi’nde öğrenciler çektikleri yurt sıkıntısını sosyal medyada isyana dönüştürdü. Üniversitenin, okulların açılmasına sayılı günler kala gönderdiği “Yurt sıkıntısı çekiyoruz, kendi imkanlarınızla çözün” mesajıyla panik olan öğrenciler yetkililerden bir an önce çözüm bekliyor.

Sarıyer Rumelifeneri Mahallesi sınırları içerisinde bulunan Türkiye’nin en göze eski üniversitesinde yurt çilesi yaşanıyor. Başarılı öğrencilerine yüzde 100 burs veren ve yurt imkanı vaad eden üniversite yurt vaadini karşılayamayınca öğrenciler büyük bir panik yaşadı. Okulun açılmasına sadece sayılı günler kala öğrencilere mesaj gönderen ve barınma sorununu kendi imkanlarıyla çözmelerini isteyen üniversite öğrencileri hayal kırıklığına uğrattı. Okuldan gelen mesajla şok olan öğrenciler ve veliler bu sıkıntıyı çözmek için yurt ve kiralık ev arayışına girdi.

ÖĞRENCİLERİN STRESİ ARTTI

Sarıyer’de özellikle son günlerde neredeyse hiçbir kiralık daire bulunamaması nedeniyle öğrencilerin stresi daha da arttı. Öğrenciler yaşadıkları bu sıkıntıyı sosyal medyada yüzlerce tweet ve mesaj atarak yetkililere duyurmaya çalışıyor. Sosyal medyada örgütlenen öğrenciler hem Koç Üniversitesi Rektörlüğü’ne hem yetkililere seslerini duyurmaya çalışıyor. Sarıyer Gazetesi olarak Koç Üniversitesi’ndeki yurt sıkıntısını ve yaşanan gelişmeleri aktarmaya devam edeceğiz.

ÖZEL HABER – BEKİR BATU

İşte sosyal medyadaki o paylaşımlar…

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.