Meteoroloji’den toz taşınımı uyarısı!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden yapılan değerlendirmelerine göre; bugün ve yarın Marmara, Ege, İç Anadolu’nun batısı ve Batı Karadeniz’de Kuzey Afrika kaynaklı Toz Taşınımı bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün değerlendirmelerine göre; rüzgârın; 31.03.2022 Perşembe sabah saatlerinden itibaren Trakya kesimi ( Edirne, Kırklareli, Tekirdağ) ile 01.04.2022 Cuma günü ise bölgemiz genelinde (Edirne, Kırklareli, Tekirdağ, İstanbul, Kocaeli, Sakarya ve Yalova) güney yönlerden kuvvetli (40-60 km/sa) ve zaman zaman fırtına (60-80 km/sa) şeklinde eseceği tahmin edilmektedir.

Çatı uçması, soba ve doğal gaz kaynaklı baca gazı zehirlenmeleri, ağaç ve direk devrilmesi, ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

Toz Taşınımı ile İlgili Meteorolojik Değerlendirme

Yapılan son değerlendirmelere göre; 31 Mart 2022 Perşembe ve 01.04.2022 Cuma günlerinde bölgemizde (Edirne, Kırklareli, Tekirdağ, İstanbul, Kocaeli, Sakarya ve Yalova) toz taşınımı beklenmektedir.

Halen Kuzey Afrika üzerinde bulunan alçak basınç merkezinin Avrupa üzerine hareketi ile birlikte bölgemizde özellikle yüksek seviyelerde toz taşınımı görüleceği tahmin edilmektedir.

Toz taşınımı sebebiyle meydana gelebilecek görüş mesafesinde azalma, hava kalitesinde düşme, yağış ihtimali olan yerlerde ise çamur şeklinde yağış gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması, Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün yayınlayacağı uyarı ve hava tahmin raporlarının dikkatle takip edilmesi önem arz etmektedir.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.